Huizen eindelijk weer eens titelkandidaat

ROTTERDAM - Zwart-Wit'28 heeft op pijnlijke wijze ondervonden dat een voetbalwedstrijd nog steeds pas na het laatste fluitsignaal is afgelopen. Toen vrijwel iedereen op sportpark De Vaan zich ver in blessuretijd al had neergelegd bij een doelpuntloos gelijkspel, belandde de bal toch nog in het Rotterdamse doel en was tegenstander Huizen niet alleen winnaar van de dag, maar ook de nieuwe lijstaanvoerder van de hoofdklasse B.

Loek Laurman

Het was een doelpunt dat geheel paste in het beeld van de wedstrijd: niet om aan te zien. Sinds 8 december was er in de hoofdklasse geen wedstrijd meer gespeeld. De weken van rust, die Zwart Wit'28 benutte voor het beleggen van een trainingskamp in Spanje, terwijl Huizen zich op het eigen complex op hervatting van de competitie voorbereidde, hadden beide partijen kennelijk geen goed gedaan. Zij kwamen in elk geval niet tot voetbal dat van hoofdklassers met pretenties mag worden verwacht.

Het matige spel vermocht bovendien niet te boeien, zodat op de tribune de aandacht bij momenten spontaan werd verlegd naar zaken als het televisieoptreden van de kroonprins en zijn verloofde. En dat tijdens een wedstrijd waarbij de bezetting van de bovenste plaats in het geding was. Van dat gebeuren dus weinig voetbalzaken die het vermelden waard zijn. Goed, voor rust had het er de schijn van dat Zwart Wit'28 wat sterker was. De Rotterdammers manoevreerden zich toen in elk geval af en toe in een positie, die ook wel een doelpunt had kunnen opleveren. Na rust zat Huizen wat beter in de wedstrijd, al bofte de nieuwe lijstaanvoerder dat de bal na een kopbal van Leon Meijer te weinig vaart had om de doellijn te passeren.

Alleen de ontknoping hield de aandacht gevangen, tot ver na afloop zelfs. De hoofdrol was er voor Dennis van der Steen. Hij gaf het tikje dat de bal via een graspol toch langs de goed spelende doelman Vivian Pires deed stuiteren, waardoor ook een overigens goed opgestelde verdediger op het verkeerde been gezet werd. Geen doelpunt dus om in te lijsten, maar wel één dat Huizen hoop geeft.

Het laatste grote succes dateert al uit 1974 (algeheel amateurkampioen). Sindsdien viel er alleen iets te vieren als er weer eens een degradatie ongedaan gemaakt werd. Maar met trainer Roy Wesseling (afkomstig van bekerwinnaar ADO'20) en twaalf nieuwkomers in de selectie (van het elftal van vorig seizoen kregen zaterdag slechts drie spelers een basisplaats) mag Huizen zich nu samen met Zwart Wit'28, Kloetinge, Hoek, Bennekom en GVVV eindelijk weer eens tot de titelkandidaten rekenen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden