HORECA IS SLECHT GEORGANISEERDE EN GEINFORMEERDE BEDRIJFSTAK

AMSTERDAM - Zowel de werkgeversorganisatie als de vakbonden in de horeca zullen er hard aan moeten werken om leden te winnen en aan zich te binden. De organisatiegraad is slecht en bovendien blijkt dat ook de georganiseerden slecht geinformeerd zijn over de actualiteit in de bedrijfstak.

Dat blijkt uit het gisteren op de Horecava gepresenteerde onderzoek over de organisatie van werkgevers en werknemers in de horeca.

Gisteren werd in de Rai in Amsterdam de beurs voor horeca-ondernemers geopend. De Horecava duurt nog tot en met 9 januari.

De horeca behoort tot de snelst groeiende bedrijfstakken. Het aantal werknemers nam van medio 1988 tot medio 1991 toe met zo'n 25 procent terwijl de werkgelegenheid landelijk in die periode groeide met zo'n zes procent. Het aantal horecabedrijven nam toe met 1000 tot 41 000. De bedrijfstak telt nu zo'n 140 000 werknemers.

De omzet van de uitgaansgelegenheden in Nederland zijn het afgelopen jaar eveneens behoorlijk gestegen, met 5,5 procent.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden