HONGAARS Biefstuk/bélszinfilé

Tweemaal een vleesrecept. De Hongaren houden beslist niet van bloedig vlees, de beafstukjes zijn daarom niet rauw. U bakt ze zoals u ze lekker vindt maar denk hieraan als u Hongaarse gasten hebt!

ERZSÿBET JAKOS

Benodigdheden voor dit recept zijn: 4 beafstukjes# +/- 8 eetlepels olie 3 eetlepels azijn# 1 citroen# 1 laurierblad# paar kruidnagels peperkorrels# 1 kleine ui# zout# (braad)boter of margarine#

De ui in plakken snijden. Van de olie, azijn, sap en schil van de citroen, kruidnagels, peperkorrels een mengsel maken. Hierin de beafstukjes 1-2 dagen in de koelkast laten staan. De boter warm laten worden. De beafstukjes met keukenpapier afdrogen.

Het vlees in de boter aan beide kanten braden. Frieten, sla, tomatensla of komkommer erbij serveren.

Vlees aan de spies gebraden 'Vlees van de rover' (rablóhós nyárson)

Benodigdheden: 500 gram varkensvlees# 150 gram gerookt spek# 200 gram groene paprika's 150 gram uien# zout# mosterd# peper# braadvet#

Het vlees plat kloppen en in stukjes snijden.

Gerookt spek en uien in stukjes snijden, paprika even groot snijden als het vlees. Het vlees met zout bestrooien, eventueel met knoflook inwrijven en met mosterd bestrijken. Om de beurt een stuk spek, ui, vles, spek, paprika enz. aan een spies rijgen en tenslotte aan alle kanten met zout en peper bestrooien.

In varkensvet (oorspronkelijk!) of braadvet aan alle kanten in de braadslee, of op de barbecue of in de oven aan een draaispit knappend braden.

Meteen serveren en een gemengde salade erbij geven.

Als wijn Egri Bikavér (Stierenbloed uit Eger!) of andere Hongaarse wijn schenken.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden