Honderden nieuwe klachten over DSB Bank

amsterdam –- Stichting Hypotheekleed, die opkomt voor gedupeerde DSB-klanten, heeft nog eens zevenhonderd dossiers van gedupeerden naar de Autoriteit Financiële Markten (AFM) gestuurd. Eerder deze week legde de AFM aan DSB boetes op omdat de bank onzorgvuldig te werk is gegaan bij de verstrekking van hypotheken. De bank gaat daartegen in beroep.

Het aantal klachten over financiële dienstverleners, zoals banken en verzekeraars, is vorig jaar fors toegenomen ten opzichte van 2007. Klachteninstituut Financiële Diensten (Kifid) telde 6000 klachten in 2008, tegenover 4400 in 2007. Over welke banken geklaagd is, maakt de instelling niet bekend.

Van de DSB-gedupeerden dreigt in dertig tot veertig gevallen een gedwongen woningverkoop wegens betalingsproblemen.

DSB-woordvoerder Klaas Wilting ziet het liefst dat gedupeerden zich direct tot de bank wenden. „Dat is de snelste weg om gezamenlijk tot een oplossing te komen.”

In hoeverre de problemen met te hypotheken en restschulden zich ook bij andere banken voordoen, is onduidelijk.

„Ik heb de indruk dat veel banken vanaf 2001 behoorlijk scheutig zijn geweest met hypotheekverstrekkingen,” zegt Bert Oude Middendorp van Hypotheekleed. „Van de zevenhonderd meldingen die wij hebben ontvangen, zijn er hooguit tien van klanten van andere banken dan DSB.”

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden