Honderden auteurs openen boekenweek met bal

(Novum) - Honderden auteurs hebben dinsdagavond in de Amsterdamse Schouwburg het jaarlijkse Boekenbal bijgewoond. Op het bal werd schrijver Kees Fens, auteur van het boekenweekessay, benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Minister van Onderwijs Ronald Plasterk reikte de 'nestor van de Nederlandse letteren' de onderscheiding uit. Het bal opent de 72e Boekenweek.

Op het bal waren honderden schrijvers, onder wie Remco Campert, A.F.Th. van der Heijden, Kluun, Harry Mulisch, Tommy Wieringa en Hans Münstermann. Eregasten waren voorzitter van de AKO Literatuurprijs 2006 prinses Laurentien, haar echtgenoot prins Constantijn, schrijver van het boekenweekgeschenk Geert Mak en Kees Fens.

Thema van de boekenweek, die duurt tot en met 24 maart, is Lof der Zotheid – Scherts, Satire en Ironie. Met het oog op het thema waren onder meer ook Jörgen Raymann en André van Duin aanwezig.

Op steenworpafstand wordt voor de vierde keer tegelijkertijd het Bal der Geweigerden gehouden in Paradiso. Daar loopt het programma van 20.30 uur in de kleine uurtjes. Het thema is dit jaar de toetreding van Turkije tot de Europese Unie. Sprekers zijn onder anderen bart Tromp, Nilgun Yerli, Atilla Aytekin en Dirk van Delft. Ook zijn er optredens van dichter Arthur Lava en troubadour Baro Cengiz. Erik van Muiswinkel en Omnibuzz presenteren een deel van hun nieuwe liedjesprogramma.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden