Holland International slaat zijn vleugels uit in Belgie

RIJSWIJK (ANP) - Reisorganisatie Holland International wordt zo goed als zeker voor tachtig procent eigenaar van de Belgische reisbureaus Transintra en Transcontinental.

Dat heeft de Nederlandse reisorganisatie gisteren bekendgemaakt. Holland International op haar beurt is voor tachtig procent eigendom van de Duitse warenhuisketen Kaufhaus. De onderneming is nu in een klap marktleider in Belgie, zowel op het gebied van zakenals vakantiereizen.

Grootste van de twee Belgische reisbureaus is Transintra, een activiteit van de Belgische expediteur Transintra Group. Transintra, de huidige nummer drie in zakenreizen in Belgie, is een meerderheidsbelang van de Franse SCAS Delmas Group, een dochtermaatschappij van Groupe Ballore Technologies in Parijs.

Transintra heeft tien vestigingen met 176 medewerkers. De omzet bedroeg vorig jaar 195 miljoen gulden, waarvan negentig procent zakenreizen.

Transcontinental is een van de grootste reisbureauketens van Belgie. Het bedrijf is voor negentig procent van GIB Group, de grootste detailhandelsorganisatie in Belgie. Transcontinental heeft veertig reisbureaus met 155 medewerkers en een omzet van 158 miljoen gulden, waarvan 65 procent vakantiereizen.

Goedkoper inkopen

Holland International wil de reisbureau-activiteiten van Transintra en Transcontinental integreren. In de nieuwe combinatie krijgt Holland International een belang van tachtig procent, terwijl GIB en het Franse Havas Voyages, momenteel nog voor tien procent eigenaar van Transcontinental, respectievelijk vijftien en vijf procent behouden.

Door krachtenbundeling hoopt Holland International op goedkopere inkoop van vliegreizen bij luchtvaartmaatschappijen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden