Hogeschool Zeeland beste grote hbo

HZ University, ook wel bekend als Hogeschool Zeeland, is de beste grote hbo-instelling van Nederland. Dat staat in de dinsdag verschenen Keuzegids Hbo Voltijd 2014. Hogeschool Zeeland stond vorig jaar op de tweede plek.

Avans Hogeschool, die de afgelopen jaren gekwalificeerd werd als beste brede hogeschool, staat nu in de ranglijst van de Keuzegids op twee. Op drie staat net als vorig jaar de Hogeschool NHTV in Breda.

Volgens de gidsredactie is het geen toeval dat de Hogeschool Zeeland hoog scoort. De instelling doet mee in de competitie van 'grotere' hogescholen wegens haar brede aanbod van 24 bacheloropleidingen. 'Maar binnen die competitie valt ze wel op door kleinschalig onderwijs, met een sterke binding tussen docenten en studenten.' Volgens de gids heeft dat effect: studenten bij deze hogeschool vallen veel minder vaak uit, zijn tijdens de rit positiever over het genoten onderwijs en halen vaker hun diploma dan op de gemiddelde hogeschool.

Middelgrote hogescholen
Bij de middelgrote hogescholen blijven de Gereformeerde Hogeschool uit Zwolle en de Christelijke Hogeschool Ede de lijst aanvoeren, gevolgd door de sterk opgeklommen particuliere hotel- en toerismeschool TIO.

Bij de kleinste specialisten is er ook aan de top een wisseling van de wacht. De ranglijst wordt nu aangevoerd door de particuliere school IVA in Driebergen. De Katholieke Pabo Zwolle zakt terug naar plek twee, die ze deelt met de Driestar in Gouda.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden