Hoger onderwijs weinig handicap-vriendelijk

null Beeld ANP
Beeld ANP

Studenten met een handicap zijn over het algemeen niet heel tevreden over hun hogeschool of universiteit, hoewel die waardering de laatste jaren wel iets is gestegen. Gemiddeld krijgen de instellingen tussen de 6 en 6,5 als waardering, zo blijkt uit de maandag verschenen keuzegids 'studeren met een handicap 2012'.

Bijna een op de tien studenten in het hoger onderwijs heeft een functiebeperking. Waar ze het meest als knelpunt ervaren zijn de begeleiding en voorlichting.

Het meest tevreden zijn de studenten van hbo-opleiding NHTV in Breda en de kleine scholen Helicon Zeist en de HAS in Den Bosch. Bij universiteiten staan de deeltijdopleidingen van de Open Universiteit bovenaan, gevolgd door de voltijdopleidingen van de Universiteit in Wageningen.

Het minst tevreden zijn de studenten met een functiebeperking over NHL Hogeschool in Leeuwarden en particuliere hogeschool Saxion Next. Bij de universiteiten zijn de Universiteit van Amsterdam en de Protestantse Theologische Universiteit het minst populair.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden