Hof vindt dat de ex-directeur wel degelijk de burgemeester sloeg

Burgemeester J. Schellekens (58) van Helden heeft in juni 1994, na de plaatselijke jeugdvierdaagse, wel degelijk klappen gehad van de oud-directeur van de sociale dienst. Dat blijkt uit het arrest van het Bossche gerechtshof in de zaak van beide kemphanen.

BIJRAGE: TOINE VAN CORVEN; HANS DE PRETER

Door de tegenstrijdige verklaringen van beide notabelen had het hof veertien dagen geleden bijna twee uur nodig om de gebeurtenissen op die 25ste juni 1994 op een rij te krijgen. De ambtenaar beweert namelijk dat niet hij, maar dat de burgemeester als eerste sloeg. 'Zelfverdediging', voerde hij ter zitting aan. De burgemeester had hem een mep verkocht, waarop hij 'uit noodweer' had gereageerd.

De uitspraak van het hof negeert die variant. Conform het vonnis van de politierechter in Roermond, werd de 59-jarige oud-ambtenaar wegens 'eenvoudige mishandeling' veroordeeld tot 400 gulden boete. Daarnaast dient hij de gekrenkte burgemeester een schadevergoeding van 250 gulden te betalen.

Die had om 1500 gulden gevraagd, maar een dermate hoge civiele vordering vond het hof, als pleister op de wonde, iets al te gortig.

De veroordeelde oud-ambtenaar leeft, al jaren in onmin met de gemeente Helden. Die zou eind jaren tachtig onzorgvuldig zijn omgesprongen met zijn arbeidsongeschiktheid. Aan de kloppartij die 25ste juni gingen volgens getuigen de nodige alcoholische versnaperingen vooraf.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden