Hoezo geen zin in seks?

Grote porties

Lintjesregen op internet

Andere koninginnedag

Hoezo geen zin in seks?

Zijn de farmaceutische bedrijven van god los? Bij het middel dat ze nu wereldwijd proberen te slijten als lustopwekker voor vrouwen wordt vermeld dat het als antidepressivum mislukt is. Frisse boel. Je zou zeggen dat er geen weldenkend mens te vinden is die daar iets van wil weten. Maar nee, in heel Europa doen ziekenhuizen mee aan onderzoek en er wordt een indrukwekkende reeks Nederlandse steden genoemd. Schande dat ze meewerken aan dergelijke dubieuze praktijken. AMC-seksuologe Ellen Laan, die in Nederland een studie naar het middel van fabrikant Boehringer leidt, draagt wat mij betreft ten onrechte de titel klinisch psycholoog. Laat die psychologe de mensen helpen ontdekken wat hun emotionele problemen zijn in plaats van ze een chemisch middel in de maag te splitsen dat het probleem onder de oppervlakte alleen maar in stand houdt.

Ik ben een gelukkige vrouw van 66 met een vriend van 62 en we vrijen wanneer we willen omdat we het goed met elkaar hebben. Voor ons geen glijmiddel of erectiepil. Goede seks is een teken van een goede relatie tussen twee mensen die lekker in hun vel zitten, niet het resultaat van een pilletje.

W. Overeem Groningen

Grote porties

VU-onderzoeker dr. Ingrid Steenhuis doet onderzoek naar de steeds groter wordende verpakkingen en porties. Dinsdag zei ze in Trouw dat fabrikanten steeds beter zien dat ’winst niet meer zit in méér, maar in kwaliteit’. Dat lijkt me een typisch geval van wishful thinking. Uit mijn eigen ervaring en uit bijna het hele artikel blijkt het tegendeel. Verpakkingen worden steeds groter. Dit gaat bijna altijd ten koste van de kwaliteit (ook bij zogenaamde voorraadproducten), zeker ook omdat er vaak inferieur verpakkingsmateriaal zoals plastic of karton gebruikt wordt.

Het is in Nederland overigens nog steeds mogelijk frisdrank te kopen in de genoemde 20 centiliter flesjes en zelfs in 15 cl blikjes! In België heeft men blijkbaar meer gevoel voor kwaliteit en is het zelfs mogelijk frisdrank te kopen in plastic flesjes van 20 centiliter.

Johan Vermeulen Wageningen

Lintjesregen op internet

Met verbazing heb ik zaterdag de ’Brief van de Hoofdredacteur’ gelezen over het niet meer volledig publiceren van de lijst met namen van degenen die een lintje kregen. Dat Trouw de lijst niet meer in zijn geheel publiceert vind ik prima, maar dat Willem Schoonen als reden noemt dat de hoeveelheid papier beperkt is, is een drogreden.

De bijlages Letter & Geest en de Weekend Gids beginnen steeds met een pagina zonder noemenswaardige tekst. En waarom is het nodig een schoen met een paar druppels bloed en drie regeltjes tekst op de voorpagina van de Verdieping te plaatsen? Daar kan ook tekst staan. Ik heb geen abonnement om plaatjes te bekijken. Verschillende mensen die ik sprak willen net als ik graag veel tekst en weinig plaatjes. Verder vind ik Trouw een voortreffelijke krant met een goede redactie en columnisten waarvan ik vaak geniet.

A.H. Bolt Uithuizen

Andere koninginnedag

Als alternatief voor koninginnedag noemt Trouw 2 december, verjaardag van koning Willem 1 als eerste koning van Nederland.

Dat was hij niet. Het was Lodewijk Napoleon.

Piet Knibbe Landsmeer

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden