Hilversum wil 'mediaschool'

Hilversum wil liefst al komend schooljaar een zogenoemde 'mediaschool' binnen de gemeentegrenzen hebben. Een mediaschool is een instelling die de nieuwste technologische ontwikkelingen heeft ingepast in het leerplan, waardoor de leerlingen 'mediawijs' worden en op een andere manier kunnen leren.

Redactie

Dat antwoorden B en W woensdag op vragen van de lokale partij Hart voor Hilversum. Het college is in gesprek met een aantal ontwikkelaars van nieuwe onderwijsconcepten. In Hilversum is bijvoorbeeld ruimte voor een Steve Jobsschool, een plan voor een ander soort basisonderwijs van onder anderen Maurice de Hond.

Hilversum wil zich graag profileren als de multimediastad van Nederland. In dat kader past heel goed een mediaschool, vinden B en W. Als de initiatiefnemers van een Steve Jobsschool of een ander idee op dat gebied een aanvraag indienen om zo'n school in Hilversum te mogen openen, dan zal de gemeente daar 'voortvarend' mee aan de slag gaan, beloven B en W. Hilversum overlegt ook met de bestaande scholen over het concept van de mediaschool.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden