Update

Hilversum opgeschrikt door grote gasexplosie

De gasexplosie vond plaats op de Diependaalselaan (l) in Hilversum. De omliggende flats, ook op de Loosdrechtseweg (r) worden ontruimd. Beeld GOOGLE STREETVIEW
De gasexplosie vond plaats op de Diependaalselaan (l) in Hilversum. De omliggende flats, ook op de Loosdrechtseweg (r) worden ontruimd.Beeld GOOGLE STREETVIEW

Op de Diependaalselaan in Hilversum heeft vanmorgen een gasexplosie plaatsgevonden. Dat meldt de brandweer. Korpsen uit Hilversum en omliggende plaatsen rukten uit. Honderden omwonenden moesten hun huis uit. Het lek is inmiddels gedicht en het gevaar is geweken, zo meldt de politie.

Een gasleiding ontplofte bij een verdeelstation, zo meldt de NOS. Het gas spoot een half uur lang met grote kracht de lucht in. Het is de brandweer gelukt om het gaslek te dichten, waardoor er geen explosiegevaar meer is.

Weer naar huis
Omliggende flats zijn ontruimd, honderden mensen moesten hun huis uit. Ze mogen vanmiddag weer naar huis. Het ging om het gebied rond de Diependaalselaan en de Loosdrechtseweg in het zuiden van Hilversum. In de wijk hing een doordringende gaslucht. De bewoners zijn opgevangen in de Bethlehemkerk en een sportcentrum.

Ook op Twitter meldden mensen dat de knal tot in de wijde omgeving te horen was.

Onderzoek
Het Staatstoezicht op de Mijnen gaat onderzoek doen naar de ontploffing. De rijksinspectiedienst wil in kaart brengen wat er precies is gebeurd om zo herhaling te voorkomen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden