Hij zag geen gevaar in bezoek uit de ruimte

FRANS DIJKSTRA

Buitenaardse wezens bestaan echt en ze zijn op zoek naar ons. Toch hoeven we er niet bang voor te zijn, vond Wang Sichao, de Chinese sterrekundige die vrijdag op 77-jarige leeftijd overleed na een hersenbloeding. Met zijn gezag als astronoom bij de Sterrewacht Paarse Heuvels van de Chinese academie van wetenschappen keerde hij zich in 2010 tegen de Britse geleerde Stephen Hawking. Die had vanuit zijn befaamde rolstoel met kunstmatige stem gezegd dat ruimtewezens een dodelijk gevaar voor de mensheid zijn.

Wang en Hawking waren het erover eens dat er ergens in het onmetelijke universum wezens bestaan die waarschijnlijk aardse grondstoffen willen hebben. "Als die wezens ons bezoeken dan zou het resultaat vergelijkbaar zijn met de komst van Columbus in Amerika, die slecht uitpakte voor de inheemse Amerikanen", waarschuwde Hawking.

Wang zag het niet zo somber in, al moeten we ons wel voorbereiden op bezoek uit de ruimte. In zijn veertigjarige loopbaan had hij menigmaal mysterieuze objecten zien vliegen in de ruimte tussen 130 en 1500 kilometer van de aarde.

Die ufo's gingen veel langzamer dan de snelheid die nodig is om de zwaartekracht van de aarde te weerstaan en toch vielen ze niet.

Als ze wel zouden landen, dan hoeft dat geen ramp te zijn, zei hij volgens het Chinese Volksdagblad. "Als ze ons vriendelijk gezind zijn, dan kunnen we de menselijke beschaving verbreiden door uitwisseling en samenwerking.

"Zoniet, dan kunnen we als we voorbereid zijn op hun invasie, terugslaan op hun zwakheden. Want ze zijn levende wezens en dus kunnen ze blunderen."

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden