'Hij is compact en licht, dat is fijn'

Naam: Thijs Menke

Leeftijd: 14 jaar

Woonplaats: Rotterdam

School: Gaat naar de derde klas van havo/vwo van Melanchthon Schiebroek

Agenda: Fokke en Sukke

"Mijn klasgenoten en ik vinden het niet zo belangrijk welke agenda we hebben. Sommige zijn wel vijftien euro, dat heb ik er niet voor over. Een papieren agenda moet vooral handig zijn om even snel huiswerk in op te schrijven en om overzicht te houden van mijn activiteiten, omdat ik wel gestructureerd ben. Deze agenda is van Fokke en Sukke, die past wel bij mij vanwege de humor. Verder is hij compact en licht, dat is fijner dan mijn vorige agenda die een stuk groter was."

'Ik ga er geen knutselwerk van maken'

Naam: Vera van Nes

Leeftijd: 10 jaar

Woonplaats: Dordrecht

School: Gaat naar groep 8 van de basisschool

Agenda: Hoe overleef ik...

"Sommige mensen houden afspraken en huiswerk bij op de mobiel, maar dat vind ik zo ingewikkeld. Mijn telefoon is daar ook te langzaam voor. Daarom houd ik het nu bij een papieren agenda. Ik vind de boekenserie 'Hoe overleef ik...' leuk, waardoor ik deze agenda heb gekozen. Ik ben nu ook een boek van die serie aan het lezen. Eigenlijk gebruik ik een agenda alleen voor praktische dingen. Niet als dagboek of zo. Ik heb geen zin om er een knutselwerk van te maken, zoals die agenda's van vroeger die ik in het Onderwijsmuseum heb gezien. Achterin mijn agenda zitten stickers die er- bij horen. Die plak ik er wel in."

'Ik blijf altijd pen en papier gebruiken'

Naam: Lisa Kleisen

Leeftijd: 21 jaar

Woonplaats: Dordrecht

School: Studeert industrieel ontwerpen aan de TU Delft, gaat naar het 2e jaar

Agenda: Cool Bananas

"Mijn moeder zei al: 'Lisa, dit kán toch niet meer. Je moet een online agenda gebruiken.' Noem me maar ouderwets. Ik zal altijd papier en pen blijven gebruiken, daar hou ik gewoon van. Het is handig om snel wat in een tastbaar boekje te krassen. Een online agenda ziet er trouwens ook niet zo mooi uit als deze agenda. Als industrieel ontwerper in spe vind ik het belangrijk dat dingen er mooi uit zien. Deze ziet er rustig en overzichtelijk uit, maar heeft wél leuke kleurtjes. De meeste schoolagenda's zijn te kinderachtig voor mij. Toen ik nog op het gymnasium zat, had ik mijn agenda's van voor naar achter volgeplakt met dierenplaatjes, maar die tijden zijn voorbij."

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden