HIGH VAN CHOCOLA

Chocola bevat sporen van een drietal stoffen die mogelijk hetzelfde effect hebben als hasj. De stoffen versterken de aangename gevoelens.

Vooral in combinatie met cafeïne zorgt chocola tijdelijk voor een gevoel van welbevinden, zo schrijven Amerikaanse wetenschappers in het Britse vakblad Nature. Volgens Daniele Piomelli van het Neurowetenschappelijk Instituut van San Diego activeert de in chocolade aanwezige anandamide hetzelfde deel van de hersencellen als marihuana. Het Amerikaanse Nationale Instituut van Geestelijke Gezondheid liet echter weten dat de bestanddelen die door Piomelli zijn opgespoord in een zeer geringe mate in chocolade voorkomen. Iemand van 59 kilo moet minstens 11 kilo chocolade eten om echt high te worden, aldus een medewerker van het instituut.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden