Het wel en wee van de sterren in 2007

Elk jaar houdt het wel en wee van bekende mensen het grote publiek massaal bezig. De onbetwiste ‘ koninginnen’ van de roddelpers in 2007 zijn duidelijk: Britney Spears die haar hoofd kaalscheert, een nieuw album maakt en de voogdij over haar kinderen verliest. Societykoningin Paris Hilton maakt van haar gevangenisstraf een mediaspektakel en haar uitgemergelde vriendin Nicole Richie verbaast vriend en vijand door zwanger te raken.

Paris in het gevang

Paris Hilton wordt afgelopen voorjaar door de rechter veroordeeld tot 45 dagen gevangenisstraf wegens allerlei delicten. Zo rijdt ze auto terwijl haar rijbewijs is ingetrokken. Tijdens de zitting probeert ze de rechter ervan te overtuigen dat ze niet wist dat ze fout zat. Dat mag niet baten. Uiterlijk 5 juni moet ze zich melden voor de detentie, Schatrijk of niet. Later wordt bekend dat van de 45 dagen er daadwerkelijk maar 23 uitgezeten hoeven te worden: de rest kan worden kwijtgescholden wegens goed gedrag.

Op zondag 3 juni meldt ze zich aan de gevangenispoort. Uiteindelijk wordt de hele gevangenschap van Hilton een mediaspektakel. Journalisten leggen alles vast: van het moment dat ze erin gaat tot het moment dat ze weer vrij komt, Paris krijgt uitgebreid de ruimte om haar ervaringen te delen.

Na 3 dagen in de gevangenis wordt ze op vrije voeten gesteld. De politie besluit dat ze nog 40 dagen elektronisch huisarrest krijgt en weg mag wegens ‘ medische omstandigheden’. Daar ontstaat veel ophef over; een openbaar aanklager vecht deze beslissing aan. Volgens de aanklager is het niet aan de politie om over de vrijlating van Hilton te beslissen, maar moet daar de rechterlijke macht aan te pas komen. De rechter stuurt haar vervolgens terug naar de cel. Op 26 juni wordt ze definitief vrijgelaten. Ze doet haar verhaal in diverse talkshows.

Zwangere Nicole Richie ook even in de cel

Nicole Richie, de geadopteerde dochter van zanger Lionel Richie en bekend als vriendin van Paris Hilton, bevestigt begin augustus de geruchten dat ze in verwachting is. Dat lijkt een wonder te zijn, want eerder in het jaar maken societykenners zich grote zorgen over de steeds magerder wordende Richie, die eruitziet of ze een ernstig eetprobleem heeft. De 25-jarige Richie en haar vriend, zanger Joel Madden van de groep Good Charlotte, verwachten begin 2008 hun kindje.

Richie is kort ervoor veroordeeld tot vier dagen cel wegens rijden onder invloed. Eind augustus gaat ze inderdaad de cel in, voor 82 minuten. Ze zit in hetzelfde cellencomplex als waar Paris zat. Volgens de politie is een vrijlating binnen twaalf uur echter een normale gang van zaken bij een straf van dertig dagen cel of minder.

Britney Spears raakt veel kwijt

Het is bepaald geen goed jaar voor de Amerikaanse zangeres Britney Spears, Ze komt vooral in het nieuws door haar turbulente privéleven. In februari scheert ze haar hoofd kaal en haalt ze met haar kale bol de wereldpers. Tijdens een bezoek aan een tattooshop haalt ze ineens de tondeuse over haar hoofd heen. De politie moet haar begeleiden bij haar vertrek. Kort daarop wordt ze opgenomen in een ontwenningskliniek. Later blijkt het om depressies en alcoholproblemen te gaan. Ze verlaat de kliniek al snel weer.

Tussen haar verblijven in afkickcentra door vecht ze met ex-echtgenoot Kevin Federline over de voogdij over hun kinderen Sean Preston en Hayden James. Op 30 juli 2007 wordt de scheiding officieel uitgesproken. De voogdij over de jongetjes wordt toegewezen aan Federline, die ook alimentatie van zijn ex ontvangt.

Na drie jaar maakt Britney begin september haar muzikale comeback tijdens de uitreiking van de MTV-Awards. Hoon valt haar ten deel door de slechte zang en choreografie. Spears is duidelijk niet in topvorm en ook haar bikini past niet goed. Kort erop presenteert ze haar cd, die wel goed ontvangen wordt in de VS.

En verder:

2 januari: De Amerikaanse talkshow-koningin Oprah Winfrey opent in Zuid-Afrika een school. De 30 miljoen euro kostende school is bestemd voor 152 meisjes uit arme families.

12 januari: Cameron Diaz en Justin Timberlake zijn uit elkaar. De actrice en de popster bevestigen in een gezamenlijke verklaring de al weken circulerende geruchten dat hun relatie over is.

2 juni: The Beauty of Magic, de eigen show van Hans Klok gaat in première op de Strip in Las Vegas. Baywatch-ster Pamela Anderson is de assistente van Klok. Ze vervangt Carmen Electra, die zich afmeldde voor de show.

8 februari: Anna Nicole Smith (39) overlijdt. De Amerikaanse ex-playmate en fotomodel, trouwde in 1994 met bejaarde oliemiljardair J. Howard Marshall. Na diens dood veertien maanden later ontspon zich juridische strijd om de erfenis. Smith sierde vijf keer de cover van Playboy.

24 april: Wendy van Dijk en Chris Zegers zijn uit elkaar. De relatie zou al enkele weken geleden zijn verbroken maar het nieuws wordt nu pas door haar manager naar buiten gebracht.

8 mei: Acteur David Hasselhoff (Baywatch, Knight Rider) mag zijn twee dochters voorlopig niet zien. De 54-jarige Amerikaan kan de fles niet laten staan en dat werd onlangs op video vastgelegd door zijn oudste dochter. Eind december sluit Hasselhoff vrede met zijn ex Pamela Bach en de twee spreken af de zorg over hun dochters te delen.

17 augustus: Entertainer Jos Brink overlijdt op 65-jarige leeftijd.

31 oktober: Linda de Mol en Sander Vahle hebben hun relatie definitief beëindigd. Het tweetal heeft na ruim twaalf jaar hiertoe besloten. Zij hebben samen twee kinderen: zoon Julian (1997) en dochter Noa (1999).

16 november: Actrice Lindsay Lohan heeft 84 minuten in de cel gezeten. Ze was veroordeeld voor rijden onder invloed en het bezit van coke.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden