'Het UWV doet niets voor mij'

ONNO HAVERMANS

Renee de Boer, 55, Franeker

"Een vaste betrekking, daar heb ik geen vertrouwen meer in. Vanaf 2006 heb ik alleen maar tijdelijke banen gehad, sinds vorig jaar juli zit ik weer thuis. Daarvoor was ik filiaalmanager van een grote kledingzaak. Bij een reorganisatie moest ik weg. Ze wilden mij meteen ontslaan, maar dat is tegengehouden door de bond. Toen ben ik nog drie maanden doorbetaald, daarna kwam ik in de WW.

"Via mijn netwerk als vrijwilliger vond ik een baan bij een callcenter, als teamleider. Maar na twee jaar moest ik daar weg, toen als gevolg van het bel-me-niet-register dat bij het callcenter werd gesloten. Ik zat een maand thuis en kon toen aan de slag bij de Belastingtelefoon. Daar zat ik drie jaar, maar die baan behoorde tot de flexibele schil, dus toen kon ik ook daar weer vertrekken en heb ik bijna twee jaar thuisgezeten. Daarna nog een keer bij een callcenter en vorig jaar kon ik een half jaar aan de slag bij Post Nl, om een reorganisatie te begeleiden.

"Sindsdien ben ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Het vinden van vacatures is lastig, want er wordt niet veel aangeboden en het UWV stuurt door wat ik zelf al heb gevonden. Overal waar ik kom vertel ik dat ik op zoek ben naar een baan.

"Dat netwerken is geen probleem, ik ken genoeg mensen via het vrijwilligerswerk. Je doet het voor het UWV, zij doen niks voor mij. De cursus hoe om te gaan met ontslag organiseer ik zelf als vrijwilliger bij CNV-regio Noord.

"Wat er gevraagd wordt, is niet in mijn leeftijdscategorie en het salaris is veel minder dan wat ik nu ontvang aan WW. Dat klinkt onaardig, maar als ik genoegen neem met een lager inkomen dan heeft dat een langdurig effect, want de WW schuift niet op en de kans op een vaste aanstelling is nihil. Na zo'n tijdelijke baan wordt de WW-uitkering opnieuw berekend."

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden