HET MOOISTE UIT HET MILLENNIUM

Op 1 januari 2000 begint een nieuw millennium, zoals iedereen intussen weet. Maar voor het zover is, wil de boekenredactie van Trouw gedurende de zomer terugblikken op de duizend jaren die achter ons liggen. Wat heeft het oude millennium ons opgeleverd aan literatuur, wetenschap, religie, filosofie en verstrooiing? U kunt natuurlijk denken aan de meesterwerken geschreven door Shakespeare, Schopenhauer, Busken Huet, Annie M. G. Schmidt, Multatuli, John le Carré, Jane Austen, Tolkien of Marianne Fredriksson, maar er zullen ook minder bekende boeken zijn die toch eeuwigheidswaarde bezitten, althans voor de lezer ervan.

Hanneke Wijgh & Wilfried van der Bles

Op de zaterdagen 24 en 31 juli, 7 en 14 augustus zullen op twee boekenpagina's de voorkeuren gepubliceerd worden van de vaste medewerkers aan de boekenbijlage plus die van de lezers. Wilt u daaraan meedoen? Zo kan er een fraai overzicht ontstaan van boeken die op de een of andere manier indruk hebben gemaakt. Uw bijdrage mag circa tweehonderd woorden tellen. Het zou aardig zijn als u er ook bij wilt schrijven in welk jaar u het boek las, onder welke omstandigheden, wie u op dit boek attent heeft gemaakt, en of het van invloed is geweest op uw leven? Het is de bedoeling dat het een persoonlijke verhaal wordt.

Uw getypte bijdrage aan 'Het mooiste uit het millennium' kunt u voor 1 juni sturen naar de boekenredactie van Trouw, postbus 859, 1000 AW Amsterdam. Elke geplaatste bijdrage wordt beloond met een boeken- of platenbon van 50 gulden. (Svp uw voorkeur opgeven.) De inzendingen kunnen niet worden geretourneerd. Over de selectie wordt niet gecorrespondeerd.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden