HET LEVENDE CADEAU

Wilt u Sinterklaas of Kerst onvergetelijk maken voor uw (klein)kind, waag dan dit jaar de stap en geef iets levends. Zo'n lief, mooi, warm, aaibaar mormel.

Techno-aap

Toch liever geen levend dier, dan is deze interactieve aap een beter plan. Hoe meer je hem traint, hoe meer kunsten hij vertoont. Salto's bijvoorbeeld. En de 'chimp' is enigszins onvoorspelbaar - net een echt dier.

(Zoomer euro 79)

undefined

Verzorgdier

Een dier voor af en toe kan natuurlijk ook. Via verhuisdieren.nl kunt u een hond of zelfs een paard uitzoeken om (deels) te verzorgen. Zoals de poolhonden Arkai en Kenzo in Geldrop. Ze hebben ook eindeloos veel katten, konijnen en cavia's voor altijd.

(verhuisdieren.nl)

undefined

Vis in kom

Waarom niet een appartement voor een goudvis? Deze designkom is zelfs zonder vis een uitstekend cadeau. Toch zullen wij u er niet van weerhouden die compleet met dier weg te geven.

(Umbra euro 39)

undefined

IJsbeer

Om het wegsmeltende leefgebied van de ijsbeer te ondersteunen, kunt u een wollige witte beer adopteren. Het luxe ijsbeer-adoptiepakket van het Wereld Natuur Fonds bevat een ijsbeerknuffel, een certificaat en informatie over de ijsbeer.

(wnf.nl euro 35)

undefined

Boerderijdier

Met 100 miljoen euro omzet per jaar is de firma Schleich een wereldwijd succesvol dierenbedrijf. Voor het ontwerp van de dieren wordt altijd informatie ingewonnen bij ouders, kinderen én biologen. Zodat het dier zo natuurgetrouw mogelijk is. En elk beestje wordt nog altijd met de hand beschilderd. Alleen daarom al.

(Schleich vanaf euro 4)

undefined

Fret

In de jaren tachtig een hit onder punkers. Omdat alle trends eens in de zoveel jaren terugkomen, voorspellen wij dat het houden van een fret weer in de mode komt. Leuk voor uw recalcitrante puber. Gewoon verkrijgbaar bij reguliere dierenwinkels en legio beschikbaar in de opvang.

(vanaf euro 50)

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden