Het leven van Lammert Grofsmid is nooit saai

18.50 uur, Nederland 2

NCRV’s ’Man bijt hond’ komt met een vervolg op de succesvolle eerste serie ’Het huishouden van Lammert Grofsmid’. Afgelopen september was Grofsmid te zien in een 17-delige docusoap. Samen met zijn duiven, kippen, geiten Maggie en Wilma, hond Anoeska en goede vriend Geert zagen we Lammert in zijn nimmer saaie leven.

Vanaf vandaag volgt ’Man bijt hond’ hem in nieuwe ontwikkelingen in zijn leven. Lammert blijkt te beschikken over heus zangtalent. Bert Hoekstra, een beginnende platenbaas in Groningen, heeft Lammert in het eerste seizoen gevolgd en hem benaderd om met hem het feestnummer ’Schei wi dei wi du’ te maken. Dit liedje komt oorspronkelijk uit Oostenrijk van de band ’Die Mayrhofner’, die veel Tiroler platen hebben gemaakt.

Lammert Grofsmid valt van de ene in de andere verbazing. Hij komt in een wereld terecht van platenbazen, studio’s en optredens bij radiostations. Hij lijkt zijn vader ’Oompie Koerier’ achterna te gaan in de muziek.

In deze spannende tijd houdt Grofsmid beide benen op de grond en blijft hij ’gewoon’ Lammert. In de eerste afleveringen zien we hem thuis. Hij is ontslagen bij de vleesfabriek en zit op zwart zaad. Verder heeft hij ruzie met boezemvriend Geert en wordt ook nog bedreigd met het afsluiten van z’n gas en elektriciteit. Maar er is ook reden voor feest; Grofsmid viert zijn 51ste verjaardag. En ook al heeft hij nog steeds geen cent te makken, de koffie staat altijd klaar.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden