Het kabinet heeft ir. Th. Quene, voorzitter van ...

Het kabinet heeft ir. Th. Quene, voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER), voor een periode van nog eens twee jaar herbenoemd als voorzitter van dit belangrijke adviesorgaan voor de regering op sociaal-economische vraagstukken.

Dr. A. J. de Jong is als algemeen directeur in dienst getreden van de vereniging voor Joodse geestelijke volksgezondheid. Hij volgt J. Lansen op, die volgend jaar vervroegd uit zal treden en tot die tijd als psychiater zal blijven werken.

Drs. C. van der Horst, de Friese gedeputeerde van economische zaken is benoemd tot lid van de directie van het Provinciaal energiebedrijf Friesland (PEB). De bedoeling is dat hij per 1 september voorzitter van de directie wordt. Van der Horst zal zich in het bijzonder bezighouden met de fusie tussen het PEB en het energiebedrijf PGEM in Arnhem.

Jonkheer F. W. W. H. van Coeverden en al zijn wettige afstammelingen in mannelijke lijn mogen op grond van een koninklijk besluit de titel baron en barones voeren.

J. Bommer, directeur van Wolters Kluwer Beroeps- en Bedrijfsinformatie, is benoemd tot algemeen directeur van deze onderneming. Hij volgt P. C. Minderhout op, die per 1 juli is benoemd in een directiefunctie bij Wolters Kluwer Spanje. Drs. M. H. Sanders is benoemd tot concerndirecteur Personeel en Organisatie.

Dr. D. H. Sipsma is aan de Rijkuniversiteit Groningen benoemd tot onbezoldigd hoogleraar klinische geriatrie. Sipsma, 56, coordineert het specialistenteam bij het Medisch Centrum Leeuwarden.

Bij Albert Heijn Franchising zal H. C. J. M. Castelijns de functie van directeur gaan vervullen. Hij volgt J. Manuel op, die al is belast met verdere ontwikkeling van de Ahold-activiteiten in Tsjechoslowakije.

In verband met de pensionering van drs. J. G. ten Hoonte, begin 1993, is per 1 augustus tot lid van de raad van bestuur van KBB benoemd drs. P. B. A. Dirks (43), nu werkzaam bij Unilever-Frankrijk.

Dr. A. van Witteloostuijn (31) is benoemd tot hoogleraar bedrijfseconomie, in het bijzonder organisatie aan de Rijkuniversiteit Limburg.

Directeur ir. J. Duiverman van Tapijtfabriek H. Desseaux wil zich per 1 september zelfstandig vestigen. Hij blijft Desseaux de eerstkomende tijd nog vertegenwoordigen in een aantal branche-organisaties. Zijn taken zullen door het managementteam van vijf leden worden overgenomen.

W. J. F. Vriend, directeur bij Van der Moolen Effecten, is benoemd tot bestuurslid van de Vereniging voor de Effectenhandel (de Amsterdamse effectenbeurs), als opvolger van R. H. Zieck, die om gezondheidsredenen is afgetreden.

GerhardPaul Wisgershof is de nieuwe publiciteitsmedewerker geworden van het Koninklijk Watersport Verbond. Wisgershof, 30, is Corien Botman opgevolgd, die een eigen tekstbureau is begonnen.

Frans Stello en Gerard Kuipers uit Vlaardingen zijn door de lezers van De Gay Krant beloond met de tweede Gay Krant Award (een beeld van Hans van Eerd). Ruim driezduizend lezers spraken daarmee hun waardering uit voor de jarenlange strijd van het paar voor gelijke samenlevingsrechten voor homo- en heteroseksuelen.

W. A. Dirks (54), directeur inkoop bij Superconfex Benelux, wordt algemeen directeur bij Superconfex Iberia. P. Wittebrood (53) is benoemd tot directeur inkoop bij Superconfex Benelux.

Commissaris J. B. Wolters van Schuttersveld, die de overleden algemeen directeur L. W. Hoffman waarnam, zal tot directeur worden benoemd. Hij zal dan als commissaris aftreden.

Mr. J. P. F. M. Rietbergen is toegetreden tot het bestuur van de Vereniging van Effectenbezitters VEB. Hij is directeur van het Pensioenfonds voor de Vervoer- en Havenbedrijven te Rotterdam.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden