Het is allemaal de schuld van Josje

Harmen van Dijk is redacteur van Tijd. Wekelijks bespiegelt hij de levens van beroemde mensen in Nederland en ver daar buiten. Reacties naar: harmenvandijk@trouw.nl

Iedereen kon zich levendig voorstellen dat de dames van K3 helemaal klaar waren met de jurkjes in zuurstokkleuren, de vlechtjes in hun haren en liedjes als: Mamasé, Yaya Yippee, Eyo Hoya en Loka le. Karen Damen, de oudste van het drietal, is vorig jaar 40 geworden!

Schijnbaar eensgezind kondigde het drietal aan dat het, wat hen betreft, welletjes is met de peuterpop. Maar wat blijkt, na grondig speurwerk van de Vlaamse media? Het was Josje Huisman, met 29 de jongste van het stel, die een bom legde onder de groep. Karen en de 39-jarige Kristel Verbeke hadden best nog een paar jaartjes willen doorzetten. Danscoach Axana Ceulemans onthulde in het tijdschrift Dag Allemaal dat al vorige zomer, tijdens de contractbesprekingen, de hakbijl viel. Toen Josje meldde dat ze er geen zin meer in had, besloten de andere twee dat ze dan ook maar moesten stoppen.

De Nederlandse Josje, dochter van een dominee uit Steenwijkerwold, heeft zich altijd al rebels gedragen. Zij kwam zes jaar geleden bij de groep toen Kathleen Aerts eruit stapte. Op het podium, naast haar collega's, gedroeg ze zich als een perfecte Barbiepop, maar ze kon elders zomaar met een neusring opduiken. Een slecht voorbeeld voor haar jonge fans? Daar had ze maling aan.

Dat ze vrij vlot in een affaire rolde met haar baas Gert Verhulst deed ook nogal wat stof opwaaien. Zeker omdat de directeur van Studio 100 (ook van kabouter Plop en Piet Piraat) een paar jaar eerder een relatie had gehad met Karen. Gert keerde na een paar maanden alweer terug naar zijn ex, waarna Josje in de armen van vrouwenverslinder Johnny de Mol belandde. Daarna volgde het Vlaamse idool Kevin Janssens.

Haar wilde gedrag werd de 'ravissante Nederlandse' vergeven. Maar nu is Josje toch te ver gegaan, vindt men in Vlaanderen. Waarom trekt zij, als relatieve nieuwkomer, de stekker uit een groep die al sinds 1993 de harten van talloze kinderen (en naar verluidt hun vaders) sneller doet kloppen?

Het was haar laatste lief Kevin, klinkt het. De ambitieuze acteur zou 'maandenlang' op Josje hebben ingepraat. Dat ze te goed was voor de peuterpop. Dat ze beter zong dan Karen en Kristel. Dat een internationale carrière voor haar in het verschiet lag. De liefde tussen Josje en Kevin is weliswaar alweer uitgedoofd, maar ja, het kwaad is geschied. Een ander gerucht wil dat Josje veel minder betaald kreeg dan haar collega's, die na al die jaren ettelijke miljoenen op hun bankrekening hebben staan.

Hoe dan ook, voor Karen, Kristel en Josje houdt het op, maar K3 gaat gewoon door. U dacht toch niet dat Studio 100 zomaar afscheid neemt van zo'n lucratief concept? Gert Verhulst gaat op zoek naar drie nieuwe dames, een blonde, een rosse en een zwarte', want weliswaar is iedereen vervangbaar, je moet ook weer niet te veel veranderen. Na de zomer is de zoektocht te zien op de Vlaamse en Nederlandse tv. En om de hype al een beetje te voeden is het gerucht de wereld in geholpen dat er gericht wordt gezocht naar een moslima!

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden