Het gevoel je werktijden zelf te kunnen bepalen is onbetaalbaar

Eigen baas zijn betekent keuzevrijheid. Of toch niet? Twee zzp'ers over hun zeer verschillende ervaringen.

Destijds kon ik kiezen bij mijn toenmalige werkgever. Of ik werd ontslagen of ik accepteerde mijn fulltime baan, maar dan in 20 uur per week. Het toeval wilde dat een kennis behoefte had aan mijn expertise, op salaris- en P&O-gebied en zo werd ik zzp'er.

Nu, tien jaar later, gepokt en gemazeld in het zzp-schap weet ik wel wat het is zzp'er te zijn. Je staat uiteraard overal alleen voor maar je kunt dus ook alles heerlijk zelf beslissen. Natuurlijk moet je zelf je klanten vinden en deze tevreden houden maar als je een dag geen afspraak hebt kan je best om 12 uur 's middags een paar uur gaan hardlopen, of naar de bioscoop gaan of in de tuin de krant lezen. Geen baan van 9 tot 5, maar 24 uur per dag, tenminste dat deel je zelf in.

Ja, je netto-inkomen is verre van stabiel, het ene jaar houd je de helft van het minimum over (!), het andere jaar verdien je ruim twee keer modaal. Daar moet je inderdaad tegen kunnen. Maar je verkregen vrijheid voelt heerlijk. Een uur lang met je beste vriend bellen? Lekker uitslapen en daarna rustig de krant lezen? Het kan allemaal.

Uiteraard werk je soms ook zomaar een dag 12 uur of meer, of een heel weekend, maar het gevoel dit volledig zelf te kunnen beslissen is onbetaalbaar.

Bijzonder storend is het dan om te lezen dat zzp'ers 'het' alleen vanwege het belastingvoordeel zouden doen. De zzp'ers die ik ken zijn het, net als ik, min of meer gedwongen en zij maken er het beste van. Vaak lukt dat goed, soms - zo gebiedt de eerlijkheid natuurlijk ook te zeggen - helemaal niet. Het (vermeende) belastingvoordeel heeft daar helemaal niets mee te maken. Zijn we trouwens weer bij af en zien beleidsmakers en het CPB mensen nu weer enkel en alleen als op geld beluste wezens?

Minister Dijsselbloem wil het aantal zzp'ers niet indammen. Nee, dat zou ik ook maar niet doen. Voor je het weet heeft Nederland een paar honderdduizend werkelozen extra. Wees blij dat er genoeg mensen zijn die niet lijdzaam afwachten en hun hand ophouden, maar die zelf het initiatief nemen en voldoen aan de vraag van werkgevers om een grotere flexibele schil te creëren.

Uiteraard moet het gedwongen zzp-schap in bijvoorbeeld de zorg hard aangepakt worden, want dat is gewoon asociaal personeelsbeleid. Ook een vangnet voor mindere jaren en ziekte is natuurlijk geen slecht idee. Maar doe ons niet af als geldwolven die alleen door lagere belastingtarieven gemotiveerd worden.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden