'Het Gesprek in 6 miljoen huishoudens te zien'

AMSTERDAM (ANP) - De nieuwe televisiezender Het Gesprek is bij de lancering op 2 oktober in circa 6 miljoen huishoudens op de buis te zien. Die verwachting sprak medeoprichter en directeur Ruud Hendriks woensdag uit tijdens een persconferentie in Amsterdam.

Tot nu toe heeft Het Gesprek overeenkomsten over digitale of analoge uitzending gesloten met de maatschappijen CAIW, UPC Digitaal en verscheidene kleine kabelbedrijven. De gesprekken met Tele2, KPN, Zesko en UPC Analoog bevinden zich in een ,,vergevorderd stadium'', aldus Hendriks.

Het Gesprek gaat uitsluitend vraaggesprekken en debatten van tenminste een uur uitzenden. Die gaan over onderwerpen als politiek, muziek, literatuur en gezondheid. Daarmee wil de zender een alternatief bieden voor de snelle en korte gesprekken op andere zenders, aldus Hendriks.

Bekende persoonlijkheden

Henriks richtte Het Gesprek op samen met Frits Barend en Derk Sauer. Ook Pieter Storms was er in het begin bij, maar hij haakte later af. De zender heeft tal van bekende persoonlijkheden binnengesleept die de programma's gaan presenteren. Onder hen zijn Theodor Holman, Felix Rottenberg, Jort Kelder, Max Westerman, Jeroen van Inkel en Huub Stapel.

Frits Barend krijgt zijn eigen sportprogramma, dat F.C. Het Gesprek gaat heten. In Het Gesprek van de Dag bespreken steeds andere presentatoren de laatste actualiteiten. Verder krijgt het conservatieve tijdschrift Opinio een eigen programma en wil Het Gesprek oude shows van Theo van Gogh en Ischa Meijer gaan uitzenden.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden