Het dagelijks bestuur van de Nederlandse ...

Het dagelijks bestuur van de Nederlandse hervormde kerk heeft ds. S. de Jong benoemd tot voorzitter van de Centrale beleidsstaf. De CBS is een overlegorgaan van de landelijke en provinciale hervormde organen dat het regionaal en landelijk kerkelijk beleid voorbereidt en evalueert. In de regel is de secretaris algemene zaken van de synode voorzitter van de CBS.

Maar door het vertrek van ds. mr. J. Haeck als algemeen secretaris is de post voorlopig vacant. De Jong, 64, sinds 1 oktober 1981 scriba van de provinciale kerkvergadering NoordHolland, stapt weer op als voorzitter van de CBS wanneer in de vacature-Haeck is voorzien.

Dr. A. G. de Kok is benoemd tot deeltijdhoogleraar industriele wiskunde aan de Technische Universiteit Eindhoven. De Kok, 33, werkt als senior consultant bij Philips Consumer Electronics.

Mary Robinson, president van Ierland, is de Europese Media Prijs in de sector politiek toegekend door de gelijknamige stichting in Den Haag, een initiatief van de Beneluxsecties van de Vereniging van Europese Journalisten, waarbij zich inmiddels ook de Duitse en Ierse secties hebben aangesloten. In de sectoren cultuur en industrie gingen de prijzen naar respectievelijk de Franse filosoof en essayist Edgar Morin en de Zwitser Pierre Meyrat, presi- dent-directeur van de Societe Europeenne des Satellites.

R. C. B. Bezemer is benoemd tot algemeen directeur van de nieuwe zelfstandige Nederlandse dochter van de Duitse transportonderneming Hapag-Lloyd te Hamburg, Hapag-Lloyd-Nederland. Bezemer is was directeur van DCD Nederland.

De SNV, organisatie voor ontwikkelingssamenwerking en bewustwording, heeft gisteren uit handen van minister Alders van milieu de 'Dutch Award on Environment and Development' gekregen. Dit vanwege de uitvoering van een irrigatie-verbeteringsprogramma in Tanzania, waarbij een aandachtspunt was de de natuurlijke omgeving te sparen en waar mogelijk door herbebossing te verbeteren.

R. Endert is benoemd tot directeur van Samsom-Sijthoff Grafische Bedrijven in Alphen aan den Rijn. Hij was directeur van Samsom Kantoorefficiency, welk bedrijf is samengevoegd met uitgeverij Samsom H.D. Tjeenk Willink te Alphen.

Adriaan A. Vinju, 47, is als algemeen directeur in dienst getreden van Stena Line te Hoek van Holland. Vinju heeft gewerkt bij Reemtsma Nederland, Martini & Rossi Nederland, Henkel Nederland en Sovedi Nederland.

Het Utrechtse Centrum voor Vrouwengezondheidszorg Aletta is gisteren de tweejaarlijkse Henny Verhagen Prijs toegekend. De prijs is een initiatief van de Stichting Vrouwengezondheidszorg en is bestemd voor een organisatie die zich zeer verdienstelijk heeft gemaakt op het gebied van gezondheidszorg voor vrouwen.

Aan de prijs is een bedrag van 7 500 gulden verbonden.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden