Het dagboek van Ad Melkert

Donderdag: Taart wegens verkiezingsuitslag. Zit tegenover vers aangespoeld Emotioneel Wrakhout. Het is de laatste tijd vaak raak met nieuwe leden. Vraag me af waar Felix dat met zijn meesterhand in vredesnaam elke keer weer vandaan weet te halen. Het komt deze keer uit Nijmegen en het informeert nog net niet wanneer ze Wim K. kan vervangen. EW hangt meteen met beide handen aan de jaspanden van de nieuwe professor die gespecialiseerd is in poep- en piesgrappen.

Vrijdag: EW met rood betraande ogen. Het vreet in haar uppie bijna een pond drop in een halfuur, krijgt buikkrampen en moet even weg om te kotsen. Hoor haar tijdens de lunch om nierbroodjes vragen. (...) Met EW alles weer op orde. De prof. is toch nog komen opdagen, moest ter universiteit kamer opruimen.

Maandag: Lijkt wel alsof EW bij de prof. is ingetrokken. Komen nu ook al gezamenlijk aan. Prof. hield lang betoog over vernieuwing van fractiebestuur. Gekke man, geen idee wat hij in politiek doet. Hij zelf al helemaal niet. Uiteindelijk EW dan maar secretaris gemaakt. Van puur elan kreeg ze hysterische huilbui. De dokter zat er vol gêne bij, evenals de makelaar en de zwaan. Moeten we niet veel vaker hebben.

Dinsdag: EW komt binnen met tassen vol nieuwe kleren. Keurt de prof. geen blik waardig. Prof. is opgewekt, vertelt dat hij zo opgewonden kan raken van tekenfilms met Betty Boop. EW krijgt vlekken in nek. Informeert of ze CvdK in Gelderland kan worden, alles wil ze, als ze maar weg kan. EW alleen en vroeg vertrokken.

Woensdag: Grote commotie: huwelijk naakt, EW heeft nieuwe verkering, én nieuwe hoed, én nieuw huis. Had het onderhand maar eens een interessante opmerking. Rekent al op salaris Kok voor hypotheek. Gaat tijdens lunch over op frikadellen als de prof. plotseling arriveert. Prof. knipt met vingers. Tien minuten later is het officieel: huwelijk gaat niet door. De prof. glimlacht. Middernacht: huwelijk gaat wel door.

Donderdag: EW afwezig, ziek. Thuis met buikpijn, hernia, rsi, druipneus, huwelijk, migraine, tennisarm, overgewicht, lui oog -meldt wel: gelukkig niets loos met bovenkamer. Prima vergaderd met de fractie.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden