Het Beste

David Van Reybrouck & Mohamed Bachiri

Jihad van liefde

De Bezige Bij

Van Reybrouck tekent het verhaal op van Mohamed Bachiri, die zijn vrouw, en tevens de moeder van zijn kinderen verloor bij de aanslagen in Brussel. Nieuw op 2 in de CPNB-top 60

Katja Schuurman

Verboden Vruchten

Prometheus

In het kader van het boekenweekthema Verboden Vruchten selecteerde Katja Schuurman door haar bewonderde erotische gedichten en verhalen van Bukowski, Campert en vele anderen. Nieuw op nr. 15

Nino Haratischwili

Het achtste leven

Atlas Contact

Het duurde even, maar Haratischwili's monumentale Tolstojeske familie-epos, over zes generaties uit een Georgische familie, komt na lovende recensies en mond-tot-mondreclame alsnog binnen op nr. 59.

Colette

De eerste keer dat ik mijn hoed verloor

Arbeiderspers

Uit fragmenten waarin Colette verhaalt over haar leven stelde vertaalster Kiki Coumans een Privé Domein samen. Het scherpe oog van de schrijfster brengt eenheid in diversiteit aan stukken.

Dola de Jong

De Thuiswacht

Cossee

In 1954 kreeg Dola de Jong 'De Thuiswacht' maar met moeite uitgegeven. Haar fijnzinnige portret van de vriendschap tussen de afwachtende Bea en de geheimzinnige, roekeloze Erica ontroert nog steeds.

Wessel te Gussinklo

De Weergekeerde Bloem

Koppernik

Te Gussinklo zet in ede gedaante van een malende, zeurende, geblokkeerde schrijver, de eenzaam voortploeterende mens neer op in de Nederlandse literatuur ongeëvenaarde wijze.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden