Henny Huisman even terug bij 'Soundmix show'

(Novum) - Henny Huisman is vrijdagavond even terug bij zijn oude 'Soundmix show'. In de finale van het Talpa-programma 'In de huid van' is Henny gevraagd als voorzitter van de jury. 'In de huid van' is een nieuwe versie van het oude Soundmix-format, dat Huisman bedacht en jarenlang presenteerde bij de KRO en later bij RTL. De presentatie van het huidige programma is in handen van Winston Gerschtanowitz.

In een interview liet Gerschtanowitz eerder weten dat Henny 'erg enthousiast' was dat zijn 'oude' format nieuw leven werd ingeblazen. Bij de start zeven weken geleden vertelde Gerschtanowitz zelfs een sms'je te hebben gekregen van Huisman om hem succes te wensen met de show. 'In de huid van' wordt volgens Stichting Kijkonderzoek wekelijks bekeken door gemiddeld driehonderdduizend mensen.

De finale vrijdagavond wordt voorafgegaan door de halve finale. De zes halve finalisten worden in dezelfde uitzending als de finale beoordeeld door een vakjury. Twee halve finalisten gaan later in de uitzending door naar de finale. Zes finalisten hadden al een plaatsje bemachtigd in de finale. Het gaat om Nyjolene Grey als Alicia Keys, Ingrid Striek als Cher, Sam Kramer als Bono, Joyce Geurtsen als Ilse DeLange, Natasja Poels als Anouk en Lisethe Delisse-Lukassen als Janis Joplin.

De acht finalekandidaten worden behalve door Henny Huisman uiteindelijk beoordeeld door Angela Groothuizen en Tjeerd Oosterhuis en door een publieksjury. De winnaar gaat naar huis met vijftigduizend euro.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden