Update

Hennepkwekerij in huis dode politieman Kekerdom

20 rechercheurs onderzoeken moordzaak in Gelders dorp Beeld anp
20 rechercheurs onderzoeken moordzaak in Gelders dorpBeeld anp

Een team van ruim 20 rechercheurs onderzoekt de zaak rond de vondst van drie dode mensen in een huis in het Gelderse Kekerdom. De lichamen zijn zondagmiddag aangetroffen in een woning aan de Weverstraat nadat buurtbewoners de politie hadden gealarmeerd.

Een van hen is een 59-jarige politieman die werkte bij de politie Gelderland-Zuid. In zijn huis heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt. Of de hennepkwekerij verband houdt met de zaak wordt onderzocht.

Over de identiteit van de andere twee slachtoffers en hun onderlinge relatie wilde de politie niets kwijt, behalve dat er geen kind bij is betrokken. Het is nog 'volstrekt onbekend' wat zich precies heeft afgespeeld. De politie hoopt dat getuigen zich zullen melden, desnoods anoniem.

Omdat de man bij de politie Gelderland-Zuid werkte, is het onderzoek overgenomen door het korps Gelderland-Midden. Het onderzoek ter plekke zal nog zeker uren, en wellicht de hele nacht, gaan duren.

Geschokt
De korpsleiding heeft laten weten het gebeurde 'heel triest' te vinden. Veel collega's zijn buitengewoon geschokt, aldus een woordvoerder. Op het hoofdbureau van politie in Nijmegen is voor zondagavond opvang geregeld voor de naaste collega's.

De politie doet uitgebreid onderzoek en de omgeving is afgezet. De melding over de lichamen kwam rond het middaguur bij de politie binnen. Buurtbewoners hadden de politie gebeld dat er iets bij het huis aan de hand was.

Het huis ligt aan een dijk, de Duffeltdijk, een zeer populaire fietsroute in de Ooijpolder. Publieke belangstelling in het kleine dorp was er zondagmiddag overigens nauwelijks. Kekerdom maakt deel uit van de gemeente Ubbergen en telt ongeveer 600 inwoners.

Een buurtbewoner zegt tegen de Gelderlander dat hij de lichamen zelf heeft gevonden. Eerder dit weekend was het bij de buren al opgevallen dat de hond van de bewoner erg onrustig was. Ze hadden daarom een briefje op zijn deur gehangen. Toen daar geen respons op kwam, besloot de buurman zondag te gaan kijken. Hij vond vervolgens de lichamen.

Volgens Omroep Gelderland gaat het om een agent, zijn ex-vriendin en haar nieuwe vriend.

undefined

De woning in Kekerdom waar de drie lichamen werden aangetroffen. Beeld anp
De woning in Kekerdom waar de drie lichamen werden aangetroffen.Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden