Soap & co

Help, een blote baby! De kinderen van zangeres Pink ziet u voorlopig niet meer op Instagram

Pink met haar man Carey Hart en kinderen  Willow en Jameson bij haar ster op de Hollywood Walk of Fame in Los Angeles.  Beeld REUTERS
Pink met haar man Carey Hart en kinderen Willow en Jameson bij haar ster op de Hollywood Walk of Fame in Los Angeles.Beeld REUTERS

Zangeres Pink is trots op haar kinderen, maar ze laat ze niet meer zien op Instagram. Ze is woedend over de kritiek op een in haar ogen onschuldige foto van haar blote 2-jarige zoontje. 

Is het verstandig om foto’s van je kinderen op sociale media te zetten? Meer ouders stellen zich die vraag, maar weinigen hebben zes miljoen volgers. Toch maakte zangeres Pink zich er nooit druk over. Ze plaatste onbevangen familiekiekjes van haar dochter Willow (7) en zoon Jameson (2) op Instagram. Tot er commotie ontstond over een foto van de kinderen met een brutale pelikaan die naast het zwembad was geland. In alle consternatie had Jameson zijn zwemluier uitgetrokken. Niets ontwapenender dan dat, zou je zeggen. Maar blote kindertjes zijn vandaag de dag allesbehalve onschuldig en het internet ontplofte weer eens – de zangeres kreeg er als opvoeder flink van langs.

‘Er is iets ernstig mis met jullie’, reageerde ze. ‘Boos worden om de penis van mijn baby? Walgelijk.’ In de talkshow van Ellen DeGeneres verklaarde ze deze week dat ze nooit meer foto’s van haar kinderen zal posten. Want er was al eerder gedoe geweest, toen haar man Carey Hart deelde hoe hij met zijn zoon op een crossmotor zat en hoe hij Willow leerde schieten met een jachtgeweer.

De gewraakte foto waarop de zangeres zelf een boze kras zette.  Beeld pink
De gewraakte foto waarop de zangeres zelf een boze kras zette.Beeld pink

Oké, het zijn ongebruikelijke hobby’s en je zou de indruk kunnen krijgen dat we hier te maken hebben met een wat asociaal gezin dat sympathiseert met de wapenlobby, maar niets is minder waar. Pink en Carey geloven juist in vrijheid blijheid en een tolerante levenshouding en daar horen crossen en schieten blijkbaar bij omdat hun kinderen net zulke wildebrassen zijn als zijzelf. Carey is professioneel motorcrosser en Pink luistert haar shows altijd op met halsbrekende acrobatiek-acts. Als een meisje wil leren schieten, dan mag ze dat. Het stel gelooft niet in labels en hokjes. De kinderen worden aangemoedigd hun gevoelens te uiten, zeker Jameson. “Het meest ondermijnende dat je tegen een opgroeiende jongen kunt zeggen is ‘wees een man’”, vindt Pink. Haar vader had moeite om zijn liefde te uiten en daarom wordt er in haar huis, op een wijngaard in Californië, heel veel geknuffeld.

Acrobatiek tijdens de Beautiful Trauma World Tour.  Beeld EPA
Acrobatiek tijdens de Beautiful Trauma World Tour.Beeld EPA

Overigens mag het van Willow wel wat minder. “Ze vroeg me laatst of ik misschien iets minder vaak in snikken uit kan barsten.” Want Pink is een huilebalk die zich grote zorgen maakt over de wereld waarin haar kinderen opgroeien. “Ik vloek daardoor trouwens ook veel”, voegde ze eraan toe. Die zorgen bracht ze ter sprake toen ze anderhalf jaar geleden een VMA-Award in ontvangst mocht nemen. In plaats van iedereen in ‘de muziekindustrie’ te bedanken, vertelde ze dat haar dochter die week had gezegd: ‘Ik ben het lelijkste meisje dat ik ken. Ik lijk op een jongetje.’ Waarna Pink de zaal vol tieneridolen, fotomodellen en influencers opriep kinderen te laten zien dat er meer vormen van schoonheid zijn. De zangeres geeft zelf het goede voorbeeld met haar stoere, ongepolijste uiterlijk.

Ook haar relatie met echtgenoot Carey is een open boek. Al achttien jaar kibbelen ze zich een weg door het leven. Vorig jaar verzuchtte Pink in een interview: “Monogamie is hard werken – en op een dag besef je dat je al een jaar geen seks meer hebt gehad.” Nee, de zangeres maakt van haar hart geen moordkuil. Maar we zullen het voortaan dus zonder de foto’s moeten doen. Ach, over een jaar of vijf zou het toch afgelopen zijn, dan komt haar dochter op een leeftijd dat ze niet meer wil dat mama schattige foto’s op Instagram slingert.

In Soap & co bespiegelt Harmen van Dijk wekelijks op de levens van beroemde mensen in Nederland en ver daarbuiten. Lees op trouw.nl/soapenco al zijn artikelen terug. Reageren? h.vandijk@trouw.nl

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden