Hells Angels doen aangifte tegen Elsevier

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse Hells Angels doen aangifte van smaad dan wel laster tegen Elsevier wegens een publicatie op de website van het weekblad. In het stuk staat dat de aanslag op de gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp mogelijk het werk van de Hells Angels is.

Deze aanslag vond plaats vlak vóór aanvang van het proces tegen Willem Holleeder op 2 april. Elsevier heeft het bericht woensdagmiddag gerectificeerd. Volgens ,,een bron dicht bij het onderzoek'' is de granaat die het gebouw raakte van het zelfde type als munitie die de politie eerder bij een inval in het Amsterdamse clubhuis heeft gevonden, aldus Elsevier in het gewraakte bericht.

,,Onzin'', zegt de advocaat van de Amsterdamse Angels, Marnix van der Werf. ,,Er hebben bij de Hells Angels in Amsterdam de afgelopen jaren vele malen doorzoekingen plaatsgevonden. Daarbij is nooit een granaat of bijbehorende afvuurapparatuur aangetroffen.''

Aangifte niet van de baan

De raadsman heeft Elsevier woensdag, kort nadat het bericht op de site werd gepubliceerd, per fax gesommeerd de berichtgeving te rectificeren. ,,Zo'n verhaal is vervelend, omdat het bij velen blijft hangen. De Angels willen hun imago juist verbeteren'', aldus Van der Werf. Aan zijn sommatie is gehoor gegeven. ,,Bovendien zal aan de Hells Angels telefonisch excuses worden aangeboden.''

Met de rectificatie is de aangifte nog niet van de baan, zegt de raadsman. ,,Die rechtzetting zal bij het publiek niet blijven hangen, het bericht dat de Angels iets met die aanslag te maken hebben echter wel.'' In de rectificatie staat dat er ,,geen enkele aanwijzing voor enige betrokkenheid'' van de Angels bij de aanslag is. ,,De bron van het verhaal is verkeerd begrepen'', aldus Elsevier.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden