Hell's angels zouden zijn getipt over politie-inval

De vroege aanwezigheid van een televisieploeg heeft ervoor gezorgd dat de Hell's angels de politie te slim af zijn geweest bij de inval in hun onderkomen. Die vond plaats op 8 februari.

Dit veronderstelde de nieuwe Amsterdamse hoofdofficier L. de Wit gisteren in een Radio 1-programma. Het zou een verklaring kunnen zijn waarom de politie zo weinig wapens op het terrein vond.

Behalve vier handvuurwapens en een machinepistool nam de politie diverse soorten munitie en vuurwerk in beslag. Maar de, volgens De Wit, zeer betrouwbare tipgever, had het openbaar ministerie meer beloofd.

De politie reed rond halfnegen het terrein van de motorclub aan de H.J.E. Wenckebachweg op, dichtbij het station Amstel. Een getipte EO-ploeg van 2Vandaag stond al sinds vijf uur op de komst van rechercheurs te wachten. ,,We willen niet beweren dat de mensen van de cameraploeg de Hell's angels persoonlijk op de hoogte hebben gebracht'', verduidelijkt persofficier S. de Klerk. ,,Maar hun aanwezigheid heeft de angels wellicht gealarmeerd.''

EO-redacteur Henk Valk is zich van geen kwaad bewust. Als de Hell's angels al snel hun verdachte handel in veiligheid hebben weten te brengen, dan is dat Valk niet opgevallen.

,,We hebben niet de hele tijd alles kunnen zien'', verontschuldigt hij. ,,We stonden niet aan de goede kant en hebben het een en ander gemist.''

Hoofdofficier De Wit vindt dat de motorclub niet alleen strafrechtelijk moet worden aangepakt. In het driehoeksoverleg met burgemeester en korpsleiding is besloten ook via bestuurlijke weg op te treden tegen de illegale verblijfplaats 'Angelplace'.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden