Hein Mulders wordt intendant in Essen

Hein Mulders, sinds 2006 hoofd artistieke zaken van De Nederlandse Opera in Amsterdam, is benoemd tot intendant van het Aalto-Musiktheater en de Philharmonie Essen.

Het gaat om een bijzondere functie omdat het twee intendantschappen in zich verenigt. Mulders wordt dus niet alleen verantwoordelijk voor het goed lopende operabedrijf, maar ook voor de Philharmonie Essen, het grootste concertgebouw in het Ruhrgebied, dat 's werelds beste orkesten en musici met regelmaat over de vloer krijgt.

Mulders, eerder orkestmanager van het Nationaal Jeugd Orkest en hoofd artistieke planning en casting bij de Vlaamse Opera, begint vanaf het seizoen 2013-2014 in Essen.

Bij De Nederlandse Opera zijn ze blij dat Mulders deze enorme kans heeft gekregen, maar betreuren ze tegelijkertijd zijn vertrek. "Hein zal profiteren van de ervaring die hij ondere andere in Amsterdam heeft opgedaan voor deze mooie functie. We hebben het volste vetrouwen in hem", aldus DNO.

Bij het Aalto-Musiktheater Essen is nu nog, sinds 1997, de Hongaarse dirigent Stefan Soltesz Generalmusikdirektor en intendant. Soltesz en Mulders kennen elkaar van hun tijd bij de Vlaamse Opera. Het bijzondere operahuis in Essen is in 1959 ontworpen door de Finse architect Alvar Aalto. De bouw van het theater begon echter pas in 1983 toen de architect al zeven jaar dood was. Het operahuis staat bekend om zijn asymmetrische vorm.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden