'Heel veel jongens hadden seks met mij'

PERDIEP RAMESAR

Lakisha (16) zat nog in groep acht van de basisschool toen ze in contact kwam met haar veel oudere loverboy. Ze woonde sinds haar derde bij haar tante in Rotterdam, haar ouders wonen op de Antillen. "Ik kon het niet goed vinden met mijn tante. Van mijn derde tot mijn negende werd ik misbruikt door haar zoon, mijn neef. Hij was toen vijftien of zestien jaar. Mijn tante sloeg me.

"Op m'n dertiende liep ik weg. Na tien dagen ging ik terug naar huis. Toen stond er ineens politie voor de deur. Zij namen mij mee naar een instelling. Zodra er iets was, sloeg ik er daar op los. Ik was agressief, waardoor niemand tot mij doordrong. Uiteindelijk werd ik overgeplaatst naar Horizon, waar ze alles weten van jongeren met zware gedragsproblemen.

"Ik leerde mijn loverboy kennen toen ik twaalf was, gewoon op straat. Mijn tante was op vakantie en er paste een nicht op. Maar ik deed waar ik zin in had. Hij gaf mij aandacht, hij noemde mij zijn vrouwtje. Ook al had ik wel het gevoel dat hij niet deugde, ik deed toch wat hij zei en had seks met hem. Eerst was hij er alleen, maar er kwamen steeds meer jongens die hem betaalden om seks met mij te hebben. Het was niet wat ik wilde, maar ik kon niet anders. Ik was bang. Hij heeft mij ook geslagen.

"Nu hoef ik voor mijn behandeling niet meer helemaal naar Friesland. Alles is op dezelfde locatie. Dat was goed voor mij. Inmiddels zit ik in een woongroep om zelfstandig te leren worden. Daarna ga ik waarschijnlijk naar kamertraining.

"En mijn loverboy? Die probeert mij nog weleens te contacten, maar ik moet niets meer van hem hebben."

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden