Haute cuisine van Gilles Goujon

Pasta's in allerlei vormen en soorten zijn erg populair in Frankrijk. Ook wij mogen graag een pasta-gerecht voor onze vrienden op tafel zetten. Dit ravioli-recept voor vier personen van Gilles Goujon van de Auberge du Vieux Puits is bij hen veruit favoriet.

Benodigdheden:

Voor het deeg:

250 gram 'harde' bloem

2 eieren

100 gram boter

1 kop lauw water

zout

Voor de vulling:

2 geitenkaasjes die slechts enkele dagen gerijpt hebben

300 gram geraspte Comté of Alpenzeller kaas

2 eieren

50 gram peterselie

1 liter gevogeltebouillon

200 gram room

75 gram boter

Parmezaanse kaas

Meng de peterselie, de Comté, de geitenkaasjes en de eieren goed door elkaar. Verdeel het deeg in twee porties en rol het dun uit.

Snijd er lapjes uit van 4 bij 4 cm. Leg een lepeltje vulling op een lapje deeg, dek af met een ander lapje en druk de randen op elkaar vast. Zet de lapjes tot gebruik weg.

Kook de bouillon tot meer dan de helft in. Voeg de room toe en kook het opnieuw tot de helft in.

Kook ondertussen de ravioli in ruim water gaar in zo'n vier tot zes minuten. Klop bij beetjes de boter door de ingedikte saus. Voeg vers gemalen peper en zout naar smaak toe.

Serveer de ravioli met deze vélouté-saus en bestrooi het gerecht met wat Parmezaanse kaas. Een Château Aiguilloux: een Corbières Rouge Tradition, te verkrijgen bij Intercaves in Zwolle, smaakt er heerlijk bij.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden