Hardlopers Bangkok rennen onverwacht meer dan halve marathon

null Beeld Stockafbeelding
Beeld Stockafbeelding

'Vooral blijven rennen' is een veel gehoord advies voor lopers die meedoen aan marathons en andere hardloopwedstrijden. Maar in Bangkok namen ze dit wel heel letterlijk. Mensen van de organisatie lieten de lopers op een verkeerde plek keren, waardoor de halve marathon meer dan zes kilometer langer werd.

Zo werden de deelnemers gedwongen om 27,6 kilometer te rennen. Met als gevolg dat velen van hen boos bij de finish aankwamen. Op sociale media wemelde het na afloop commentaren van uitgeputte renners. Sommigen zagen de lol er wel van in en noemden de halve marathon 'super marathon'. Anderen noemden de fouten van de hardlooporganisatie vooral heel gevaarlijk: ze moesten een afstand lopen waar ze niet op getraind waren.

De jaarlijkse halve marathon werd georganiseerd door The Athletic Association en The Jogging Association in Thailand. Zij bieden de hardlopers nu hun excuses aan in de vorm van een t-shirt. Op het shirt staat: Finisher of 27,6 km. Dit om de lopers te eren die de race toch hebben uitgerend. In een brief aan de deelnemers liet de organisatie van de marathon weten dat ze bewondering hebben voor 'de dappere lopers die het obstakel hebben overwonnen'.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden