Half miljoen aangiftes bij belasting op één dag

Archiefbeeld Beeld anp
ArchiefbeeldBeeld anp

Bij de Belastingdienst zijn maandag 500.000 aangiftes binnengekomen. 'Dat zijn er heel veel voor één dag. De drie voorgaande dagen waren het er in totaal ruim 900.000', zei een woordvoerster. Het is nog onduidelijk of hiermee ook een dagrecord is gevestigd.

Door drukte raakte de website van de dienst gisteravondoverbelast. Daardoor kon niet iedereen zijn aangifte voor de deadline van 1 april doen. Zij kunnen rekenen op coulance en dinsdag en woensdag alsnog aangifte doen. Ook zij krijgen voor 1 juli bericht van de Belastingdienst.

Storing
De website van de Belastingdienst kan 20.000 aangiftes tegelijk aan. Toen het er gisteravond op een gegeven moment meer waren, trad een storing op. De dienst gaat een en ander 'goed analyseren' en kijken welke maatregelen kunnen worden genomen om te voorkomen dat het nog eens gebeurt.

Bij de Belastingdienst waren dinsdag aan het einde van de ochtend 7,7 miljoen aangiftes binnen, 100.000 meer ten opzichte van een jaar geleden. Het overgrote deel van de aangiftes werd elektronisch gedaan. De fiscus verwacht dit jaar 400.000 papieren aangiftes binnen te krijgen.

In 5,4 miljoen van de gevallen hadden belastingplichtigen gebruik gemaakt van de mogelijkheid om de vooraf ingevulde aangifte te downloaden, 20 procent meer dan vorig jaar.

12 miljoen aangiftes
In totaal verwacht de fiscus zo'n 12 miljoen aangiftes over 2013. Aan 7,6 miljoen mensen heeft de dienst vooraf een aangiftebrief gestuurd. Voor deze groep geldt in principe de deadline van 1 april.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden