Hak en Okken lopen limiet, maar mijden WK

Beiden studeren ze geneeskunde. En beiden kwamen ze tijdens de NK indooratletiek met een triomf op de 800 meter terug van een blessure. En alsof ze het hebben afgesproken: Yvonne Hak en Arnoud Okken bedanken ondanks gelopen limieten voor een startplaats voor de WK indoor.

Beide atleten richtten zich op de Europese kampioenschappen in Barcelona van komende zomer. Hak beschouwde de NK als nuttige tweedaagse snelheidstraining. Okken, de Europese indoorkampioen van 2007, is te bevreesd voor blessures om zich te frequent op de krappe indoorbanen te begeven.

Voor Hak zou de mondiale titelstrijd in Katar een nuttige ervaring kunnen zijn, de atlete nam slechts eenmaal deel aan een internationaal toernooi. Tijdens de EK indoor in Turijn liep ze vorig jaar goede series, om in de halve finale te worden opgeveegd.

Hak: „In mijn voorbereiding heb ik geen enkele rekening met de WK indoor gehouden. Ik heb net vier maanden co-schappen gedaan en heb me in training beperkt tot omvang. Vanaf nu richt ik me fulltime op de EK, waarna ik weer vier maanden co-schappen doe. Op die manier ben ik er voor de Olympische Spelen van 2012 vanaf.”

Okken zegt respect te hebben voor de wijze waarop Hak studie en sport combineert. Zelf heeft hij zijn co- schappen uitgesteld tot na de Olympische Spelen.

Als atleet heeft hij geen status meer. „Ik heb een buffer om tot Londen door te gaan. Mijn trainingskampen betaal ik zelf, dat zie ik als een investering die zich later met prestaties terugbetaalt. Zo heb ik veel meer het gevoel dat dit iets van mezelf is, dan als je als vanzelfsprekend geld ervoor aanneemt.”

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden