Hak een wak!

SUPERSHIFT IS OOK PER E-MAIL BEREIKBAAR. ADRES: supershift@trouw.nl.

Het comité 'Elfstedentocht Nee' laat onder het motto 'Hak een Wak!' van zich horen via Internet. Wie het met de initiatiefnemers eens is, kan via e-mail zijn steun betuigen. Ook na vandaag januari, want: “God verhoede dat ze daar in het noorden deze winter gaan jeremiëren over nòg een Elfstedentocht!”

Het comité belooft dat, als er voldoende steunbetuigingen binnen zijn, er een prijs wordt uitgereikt aan degene die een groot wak hakt, midden op de Bonkevaart. Dat zou er best wel eens van kunnen komen, want gistermiddag om twee uur, even na de opening van de site, waren er al 140 adhesiebetuigingen binnengekomen.

Het comité ergert zich er vooral aan, dat “het nieuwsaanbod volledig wordt gedomineerd door het losgeslagen Friese volk dat zich de rest van het jaar slechts laatdunkend uitlaat over de rest van Nederland”, verklaart initiatiefnemer Rob Hofland. Via het Internet-adres http:/hofstad.nl.com/haknwak.htm zijn de tegenstanders bereikbaar.

Ook de organisatoren van de tocht zitten op Internet. Na de aankondiging van een vijftiende Elfstedentocht was hun computer een dag lang onbereikbaar. Maar gezien de minimale hoeveelheid informatie op de pagina's hadden gisteren blijkbaar alle Internetters al gezien dat de vereniging meldt dat het heel erg koud zal worden. “De temperatuur kan dalen tot -8 graden, met een gevoelstemperatuur van -28 graden door de harde oostenwind”, staat er te lezen op http://www.ttn.nl/11steden.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden