Hagemeyer moet betalen in Ceteco-affaire

(Novum/Betten) - Hagemeyer moet de curatoren van Ceteco maximaal 190 miljoen euro schadevergoeding betalen. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam donderdag besloten, zo meldt het Naardense handelshuis vandaag in een persbericht.

Het gaat om een bedrag van maximaal 190 miljoen euro op de aandelen van enkele rechtstreeks gehouden, Nederlandse dochterondernemingen van Hagemeyer en op alle huidige vorderingen op deze ondernemingen. Hagemeyer zegt te overwegen een bankgarantie af te geven om een dergelijke beslaglegging te voorkomen of in een later stadium op te heffen.

Op 12 december volgde uit een uitspraak van de rechtbank in Utrecht dat Hagemeyer een nog nader vast te stellen bedrag aan schadevergoeding moest betalen. Curatoren van het in 2000 failliet gegane Ceteco, waarin Hagemeyer een belang van 65% had, stelden Hagemeyer in oktober 2003 via een rechtszaak aansprakelijk voor het gehele tekort van de faillissementsboedel van het vooral in Zuid-Amerika actieve handelshuis.

Hagemeyer blijft van mening dat dat zij 'goede juridische argumenten' heeft om ervoor te zorgen dat de vordering van de curatoren alsnog wordt afgewezen, aldus het handelshuis in het persbericht.

Ceteco, tot 1992 eigendom van Van Ommeren, ging in 1994 naar de beurs van Amsterdam voor 16,79 euro. Hagemeyer kreeg het belang in Ceteco in 1996 in handen na de overname van de Nederlandse concurrent Borsumij-Wehry.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden