Haenchen naar Bayreuth

Hartmut Haenchen (73) maakt op 25 juli zijn verrassende debuut op de Wagner Festspiele in Bayreuth. Hij valt daar in voor Andris Nelsons, die vorige week na onenigheid het beroemde Festpielhaus op de groene heuvel verliet. Haenchen zal zes voorstellingen van 'Parsifal' leiden, in een nieuwe productie van Uwe Eric Laufenberg. In zijn tijd bij De Nationale Opera heeft Haenchen zich bewezen in het repertoire van Wagner. 'Parsifal' zit in zijn genen, ook al was die opera verboden in de voormalige DDR, waar Haenchen opgroeide. Gisteren begon hij met de repetities. Hij heeft twaalf dagen tot aan de generale, die in Bayreuth al een week vóór de première valt.

undefined

Vogue Arabia tegen stigma

Ook in het Midden-Oosten en Noord-Afrika ploft er binnenkort een Vogue op de deurmat. Er komt vanaf komend voorjaar een Arabische uitgave van het Amerikaanse modeblad. De hoofdredacteur, de Saoedische prinses Deena Aljuhani Abdulaziz, wordt door de Amerikaanse Vogue gezien als een vrouw die zowel de westerse als de Arabische cultuur snapt. Abdulaziz liet al weten iets te willen veranderen aan het stereotiepe beeld van de Arabische vrouw in het Midden-Oosten. "Het klopt dat onze regio van nature conservatief is, maar Arabische vrouwen zijn niet anders dan vrouwen in andere werelddelen", zei ze tegen modewebsite Business of Fashion.

undefined

'Alleen op de wereld' op tv

De VPRO-serie 'Alleen op de Wereld' moet de nieuwe kersthit worden voor het hele gezin. De serie is de moderne versie van het gelijknamige boek (uit 1878) van Hector Malot en gaat over Remi, een vondeling die door Nederland reist en allerlei avonturen beleeft. Hij ontmoet de troubadour Vitalis en zijn dieren, en gaat met hen mee in een oude bus. Remi wordt gespeeld door Julian Ras (2001), bekend van de jeugdfilm 'Dummie de Mummie'. Andere castleden zijn onder meer Ricky Koole en Georgina Verbaan. 'Alleen op de Wereld' is vanaf 6 december op tv. Voor wie niet kan wachten, is de première 11 september op 'Film by the Sea' in Vlissingen.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden