Haat en nijd over serie Au!

Het overkomt de Tros gelukkig niet vaak, verzucht de voorlichtster. Een aangekondigd programma dat niet wordt uitgezonden. Reden: een onoplosbaar financieel conflict met de producent van de serie.

BIJDRAGEN: ROMANA ABELS

Het gaat om het programma Au!, gemaakt door regisseur Theo van Gogh. De Tros had in november al een persvoorstelling van deze nieuwe serie gegeven, maar moet nu toegeven dat er vanaf 7 januari een ander, nog onbekend programma zal worden uitgezonden.

De serie, die zou gaan over een huisarts die zijn patiënten haat, wordt volgens producent Barschot van D & D/K & B misschien toch wel uitgezonden, maar dan later. “Wij hebben het programma teruggetrokken omdat we er zo niet uit kwamen.”

Net als de Tros wil Barschot weinig zeggen over de inhoud van het conflict. “Het programma zou gefinancierd worden uit gelden waarvoor de Tros nog een bestedingsverplichtng had uitstaan bij de producent, maar nu verschillen producent en omroep van mening over de hoogte van die verplichting.”

Volgende week zal er opnieuw worden gepraat. De producent hoopt dat het dan allemaal goed komt. Als dat niet lukt zal de Tros toch moeten betalen. Er was een afnameverplichting. En dan mag de producent de serie ook nog aanbieden aan een andere omroep.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden