Haarinstituten slepen elkaar weer voor de rechter

HAARLEM (ANP) - Een langslepende ruzie tussen twee haartransplantatie-instituten dreigt voor de tweede maal voor de rechter te worden uitgevochten.

Het Duitse instituut Transhair, dat haar implanteert via laserbehandelingen, eist dat het Nederlandse bedrijf Laser Aesthetic onmiddellijk ophoudt met te doen alsof het iets met Transhair te maken heeft.

Beide instituten vliegen elkaar al geruime tijd in de haren. Ze zijn gespecialiseerd in de laserbehandelingen die onder anderen zanger Gerard Joling en trainer Dick Advocaat weer aan een weelderige haardos hielpen.

Directeur-eigenaar van Laser Aesthetic E. Kettmann werd in 1994 de exclusieve vertegenwoordiger van het Duitse instituut in ons land. Hij moest klanten werven voor een behandeling in de kliniek van Transhair in Düsseldorf. Vorig jaar zomer verbrak Transhair de samenwerking met hem, omdat hij achter de rug van de Duitsers om een eigen kliniek opende in het Belgische Hasselt onder de naam Transhair.

Het Duitse instituut pikte dit niet en spande een kort geding aan. De rechter veroordeelde Kettmann tot een boete van 125 000 gulden. Hij gelastte dat Kettmann zich niet meer zou afficheren als een vestiging van Transhair. Kettmann moest al het promotiemateriaal bij het Duitse instituut inleveren, evenals de lijst met klanten die hij onder de naam Transhair had geworven. Dit alles op straffe van dwangsommen tot een een miljoen gulden.

Kettmann wijzigde na deze uitspraak de naam van zijn Hasseltse kliniek in Laser Aesthetic en opende onder deze naam een vestiging in Haarlem. Maar verder is er volgens Transhair niets veranderd. Kettmann gebruikt nog steeds het reclamemateriaal van Transhair en maakt de kappers wijs dat zijn bedrijf een voortzetting is van het 'opgeheven'Duitse instituut.

Volgens Transhair omzeilde Kettmann daarbij het verbod van de rechter om hoofden van oud-patiënten van Transhair “voor en na de behandeling” te publiceren, door hen in Hasselt nog even snel te voorzien van wat extra haar.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden