Haagse favorieten gevraagd in bibliotheek

Binnenkort is het zover: op 2 september opent in Den Haag de nieuwe Centrale bibliotheek aan het Spui haar deuren. Iedereen kan op die dag de nieuwe bibliotheek bekijken, zich inschrijven als lener of boeken komen lenen. Het publiek kan meedoen aan de wedstrijd Haagse Favorieten.

BIJDRAGEN; INGRID SPIJKERS; LIDWIEN DOBBER; JULIA HAGOORT; IVO LANDMAN

Op een deelnameformulier - nu al te verkrijgen bij de balie van elk bibliotheekfiliaal - kan ieder zijn favoriete boek of muziekwerk aanprijzen. De origineelste inzendingen worden in een speciaal boekje gebundeld.

Ook bekende Hagenaars zijn gevraagd hun favoriete werk aan te prijzen. Mensje van Keulen zou het liefst 'Wuthering Heights' van Charlotte Brontë in de Haagse Favorieten terugzien. “Alleen al de gedachte aan 'Wuthering Heights' vervult me met een mengeling van weemoed en bewondering.” Martin van Haeften, fractievoorzitter van de SGP, koos 'Israël in Egypte', een oratorium van Hündel. “Een groots koorepos waarbij het thema bevrijding uit willekeur en rechteloosheid centraal staat. Een thema dat ook vandaag nog uiterst actueel is.”

Ook kinderen kunnen meedoen door een tekening over hun mooiste boek te maken. De beste tekeningen zullen gebruikt worden als illustratie in het boek Haagse Favorieten. Tijdens de opening staan alle inzendingen tentoongesteld.

De formulieren moeten vóór 7 augustus bij de bibliotheek ingeleverd zijn.

Behalve met deze wedstrijd wordt de opening gevierd met diverse binnenactiviteiten, waaronder een kalligrafiedemonstratie Arabisch en Chinees, schminken en buttons maken door kinderen. Buiten zullen verschillende optredens plaatsvinden, van onder meer de Frank Boeijengroep om 17 uur.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden