Guus Kuijer krijgt E. du Perronprijs

(Novum) - Guus Kuijer heeft woensdagmiddag de E. du Perronprijs in ontvangst genomen. Hij dankt de onderscheiding aan zijn 'oorspronkelijke en rijk geschakeerde bijdrage aan agnostisch, interreligieus en literair Nederland'. Dat meldt de Universiteit van Tilburg. De schrijver kreeg de prijs uit handen van de Tilburgse burgemeester Ruud Vreeman.

De jury koos Kuijer uit een lijstje genomineerden waarop verder Adriaan van Dis, Omar Nahas en Paul Scheffer voorkwamen. Volgens de jury gebruikt Guus Kuijer de literair-morele verbeelding van Van Dis, de politieke dialoog van Scheffer en de persoonlijke bezinning van Nahas. Deze veelzijdigheid onderscheidt de winnaar van de andere genomineerden.

De E. du Perronprijs is een initiatief van de gemeente Tilburg en de faculteit der geesteswetenschappen van de Universiteit Tilburg. Mensen en instellingen die zich inzetten voor wederzijds begrip en een goede verstandhouding tussen verschillende bevolkingsgroepen maken kans op de onderscheiding.

De prijs werd voor de achttiende keer uitgereikt. Marion Bloem (1993), Max Velthuijs (1994), Anil Ramdas (1997) en Kader Abdolah (2000) zijn enkele schrijvers die Kuijer voorgingen. Vorig jaar waren de broers Karim en Hakim Traida de gelukkigen. De prijs bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van 2500 euro.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden