Grontmij schorst lid raad van bestuur

Advies- en ingenieursbedrijf Grontmij heeft bestuurslid en operationeel directeur (coo) Jean-Luc Schnoebelen geschorst. Dat maakte de onderneming vandaag bekend.

Grontmij schorst Schnoebelen vanwege zijn 'functioneren en gedrag' als lid van de raad van bestuur en een gebrek aan medewerking bij de herziening van de financiële structuur van het bedrijf.

Volgens Grontmij zijn er pogingen geweest om tot een structurele oplossing te komen met Schnoebelen, maar leverden die niets op. Er is sprake van een onherstelbare vertrouwensbreuk, aldus het bedrijf.
'Het bestuur heeft hard ingegrepen. Schnoebelen ging volledig zijn eigen weg. Het is een persoonlijke situatie', aldus ingewijden. Er zou geen sprake zijn van illegaal of onethisch gedrag.

Het bestuur van Grontmij onderging in de afgelopen weken al een groot aantal wijzigingen. In december verliet topman Sylvo Thijsen de onderneming. Grontmij droeg Michiel Jaski voor als zijn opvolger. De financieel bestuurder van Grontmij, Mel Zuydam, stapte eveneens al op. Hij werd per 1 december 2011 opgevolgd door Frits Vervoort. Onlangs trad ook bestuurslid Annemieke Nijhof terug bij het bedrijf.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden