Groei Rotterdamse haven valt stil

Beeld ANP

De groei in de Rotterdamse haven is stilgevallen. Over het hele jaar nam de overslag nog wel toe met 0,8 procent, maar in november stagneerde de overslag van goederen.

Dat blijkt uit cijfers van het Havenbedrijf, zo meldt de NOS.

In de haven werd voor 433 miljoen ton aan goederen overgeheveld. 'Ondanks de tegenvallende economie en de sinds november weggevallen groei van de overslag in de haven, is het de negende keer in 10 jaar dat we groei noteren', aldus topman Hans Smits.

Verwacht wordt dat komend jaar een gelijke omzet wordt gedraaid en dat de Europese vertrouwenscrisis in de tweede helft van 2012 de rug wordt toe gekeerd.

Ruimte voor haven en water

De haven kan zich wel verder ontwikkelen. Ook kunnen er maatregelen worden genomen voor veiligheid aan de kust en rond de grote rivieren, de uitvoering van defensietaken, de bescherming van de Waddenzee en die van Werelderfgoedgebieden, zoals de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam.

Vanaf vandaag treedt het Besluit algemene regels ruimtelijke ordening (Barro) in werking om dit soort zaken van nationaal belang zeker te stellen in allerlei bestemmingsplannen en andere ruimtelijke plannen van overheden. Dat maakte het ministerie van Infrastructuur vandaag bekend.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden