Greep De Graaf nou wel of niet naar de billen van Maxima?

null Beeld Screenshot van YouTube
Beeld Screenshot van YouTube

"Hij grijpt gewoon haar bil!" Op een verbaasde en enigszins verontwaardigde toon spreekt een onbekende filmer uit wat hij zojuist op camera heeft vastgelegd: burgemeester Fred de Graaf van Amstelveen wiens hand langzaam afglijdt naar het achterwerk van koningin Maxima.

Redactie

Wie de cameraman is en of de beelden echt of gemonteerd zijn, is onbekend. Maar het 39 seconde durende filmpje is al tienduizenden keren bekeken. Te zien is hoe de koningin voorover leunt om het publiek langs de zijlijn gedag te zeggen. De Graaf legt zijn hand op Maxima's rug. Een op het eerste gezicht onschuldig en vriendelijk gebaar, totdat zijn hand langzaam richting haar billen naar beneden zakt.

"Oh burgemeester, wat doet u nu?!", kopte RTL Nieuws over het incident. "Burgemeester grijpt Maxima bij reet", aldus Geen Stijl. Maar tegen NOS zei De Graaf zich niet in de beelden te herkennen. "Het is niet iets dat ik me herinner en al helemaal niet iets dat ik bewust zou doen. Ik weet heel goed dat dit niet hoort."

De Graaf claimt zelfs dat op de beelden moeilijk te zien is of er sprake is van aanraking. Tussen zijn hand en haar billen kan nog best "een centimeter afstand zitten". Ook wijst de burgemeester erop dat er is geknipt in de beelden.

De 64-jarige De Graaf is sinds begin dit jaar waarnemend burgemeester in Amstelveen. Het is niet zijn eerste ontmoeting met de Koninklijke familie. Vijf jaar geleden, tijdens de aanslag van Kars T., leidde hij de Oranjes ook al rond als burgemeester van Apeldoorn. Ook was hij betrokken bij de inhuldiging van koning Willem-Alexander.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden