Greenpeace deelt EnergyBox uit op CDA-congres

(Novum) - Met een door Greenpeace ontwikkeld energiebesparingspakket kan een huishouden 'op eenvoudige' wijze tien procent energie besparen. Dat maakt Greenpeace zaterdag bekend. De zogeheten EnergyBox werd zaterdag op het jublieumcongres van het CDA in Utrecht aangeboden aan partijvoorzitter Marja van Bijsterveldt.

Het CDA gaat de EnergyBox bij minimaal tienduizend huishoudens uitproberen. Als de box een succes blijkt, krijgen alle Nederlandse huishoudens in 2007 het energiebesparingspakket. Volgens Greenpeace kunnen deze huishoudens met het pakket ruim tweehonderd euro per jaar op hun energierekening besparen.

In de EnergyBox zitten 'technische oplossingen waarmee het energieverbruik van huishoudens drastisch naar beneden kan'. Een van de hulpmiddelen is een zogeheten 'standby-killer'. Dit is een apparaat dat er voor zorgt dat er geen energieverliezen zijn als apparaten op standby staan.

De box werd behalve aan Van Bijsterveldt uitgereikt aan premier Jan Peter Balkenende, fractievoorzitter Maxime Verhagen en aan staatssecretaris van Milieu Pieter van Geel. Het CDA vierde zaterdag met een jubileumcongres in het Beatrixtheater in Utrecht het 25-jarig bestaan van de partij.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden