Gratis stripboek tijdens Nationale Stripboekenweek

DELFT (ANP) - De stripboekenverkopers, verenigd in de BVS, willen voor eens en voor altijd afrekenen met het imago dat stripboeken eenvoudig leesvoer voor kinderen zijn. Analoog aan de 'gewone' boekenweek houden zij van 26 september tot en met 3 oktober de Nationale Stripboekenweek.

Iedereen krijgt - ook afgekeken van de boekenweek - in die week gratis het stripboekenweekgeschenk 'Een Hollands Drama' wanneer voor minimaal 25 gulden aan stripboeken wordt gekocht.

Volgens de BVS betreft een op de drie verkochte boeken in Nederland een stripverhaal. Er is vrijwel geen Nederlands gezin te vinden waar geen beeldverhalen worden gelezen. De lezers en kopers van stripboeken zijn vooral volwassenen.

Het boekenweekgeschenk is een bundeling van het werk van tien bekende Nederlandse striptekenaars. Zij hebben zich uitgeleefd op het thema 'Die dag stond er een flinke bries op de dijk'. Met deze zin begon een serie stripverhalen die in 1991 in de Volkskrant werd gepubliceerd en waarin jonge striptekenaars nieuw werk toonden.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden